Chiliburgare i bröd är rolig helgmat
2019-10-15 12:31:41

Chiliburgare i bröd vvdb.se
Chiliburgare i bröd är rolig helgmat

Chiliburgare i bröd är en fröjd för gommen och för magen.

Tack vare både morot och lök blir burgarna både stora, saftiga och smakrika. Chilipulver ger dessutom en behagligt hetta och lite sting i smaken. Det är ju dessutom en galet enkel maträtt att tillaga. Det enda som kan kallas jobbigt är att skala och riva en morot och hacka en gul lök. Sen är det bara att blanda färs, morot, lökhack och övriga kryddor till en smet och sedan göra fyra biffar av den. Lite kladdigt, men enkelt. Något som ungarna gärna är med och gör skulle jag tro.

Du kan förstås dressa burgaren som du vill, men i detta recept används tomat, rödlök och romansallad. Det skall vara ketchup och lättmajonäs på också. Vill du hellre ha senap, så ta det. Det ska ju vara gott!

På bilden ser ni chiliburgaren till vänster. Till höger är en mer traditionell cheeseburgare.

Förberedelsetid: 30-40 min
Portioner: 4
Points: 14 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Chiliburgare i bröd ingredienser/instruktioner

Chiliburgare i bröd: 500 g nötfärs (10%), 150 g gul lök, 100 g morot, 1 tsk chilipulver, 0.5 st bubbla persilja, 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar, 10 g flytande margarin, 4 st hamburgerbröd, 30 g lättmajonnäs, 1 msk ketchup, 0.5 st romansallad, 2 st tomat, 75 g rödlök

  1. Blanda färsen med riven lök och morot. Krydda med chilipulver, hackad bladpersilja, salt och peppar.
  2. Forma till burgare och stek i margarin.
  3. Bred majonnäs på den understa brödhalvan och ketchup på den övre halvan. Lägg salladsblad, burgare, skivad tomat och skivad rödlök på den understa brödhalvan. Lägg på den andra halvan och servera.

Tips! Genom att hoppa över majonnäsen kan du dra av 1 SmartPoints från varje portion. Det går lika bra att lägga burgarna på grillen. Pensla med olja innan. Saltgurka är gott att servera till.

Näringsvärden per portion chiliburgare i bröd

Energi 1957.8 kJ / 467.9 kcal
Fett
varav mättat fett
22.7
7.3
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
32.3
7.1
5.1
Protein 31.5

Vad tycker du om chiliburgare i bröd?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.