Kryddig fisksoppa med kokosmjölk och curry
2019-10-23 08:06:29

Kryddig fisksoppa vvdb.se
Kryddig fisksoppa med kokosmjölk och curry

Kryddig fisksoppa har lite stänk av det asiatiska köket tack vare kokosmjölken och curry-pastan som man har i. (Min röda curry-pasta tog slut så jag fick använda hälften röd och hälften grön - det funkade det med.)

Soppan är superlätt att tillaga. Strimla/dela grönsakerna och fräs i olja och tomatpuré i nån minut. Häll i det blöta, buljontärning och curry-pasta och låt koka tills allt är mjukt - cirka 5 minuter. Redan här tycker jag det är bra att smaka av och salta och peppra lite.

Avsluta med att ha i laxen (skuren i 2 cm3-kuber och strössla över så mycket eller lite chiliflakes du vill ha. Laxen blir klar på nolltid. Enormt gott, krämigt och fint.

Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 8 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Kryddig fisksoppa ingredienser/instruktioner

Kryddig fisksoppa: 500 g lax, 125 g purjolök, 250 g champinjoner, 10 g rapsolja, 10 g vitlök, 36 g tomatpuré, 4 dl vatten, 1 tärning fiskbuljong, 2 dl kokosmjölk light, 15 g röd currypasta, 2 krm chili flakes, 1 st salt & peppar

  1. Ta bort skinnet på laxen och skär laxen i tärningar. Strimla purjolöken och skiva svampen.
  2. Hetta upp olja i en gryta och stek purjo, svamp och pressad vitlök i 1 minut tillsammans med tomatpurén. Häll på, vatten, buljongtärning, kokosmjölk och currypasta. Låt det koka ca 5 minuter.
  3. Lägg i laxtärningar och chili flakes, låt det sjuda 2-3 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Tips! Häll upp hela burken kokosmjölk i en skål och vispa upp den så att den inte längre skiktar sig. Använd hälften i det här receptet och spara hälften till recept D. Servera gärna soppan med en bit bröd. Önskas tunnare soppa, späd med mer vatten.

Näringsvärden per portion kryddig fisksoppa

Energi 1634 kJ / 390.5 kcal
Fett
varav mättat fett
26.3
6.9
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
7.3
3.9
2.7
Protein 28.1

Vad tycker du om kryddig fisksoppa?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.