Kryddig fisksoppa med kokosmjölk och curry
2019-10-23 08:06:29
Kryddig fisksoppa har lite stänk av det asiatiska köket tack vare kokosmjölken och curry-pastan som man har i. (Min röda curry-pasta tog slut så jag fick använda hälften röd och hälften grön - det funkade det med.)
Soppan är superlätt att tillaga. Strimla/dela grönsakerna och fräs i olja och tomatpuré i nån minut. Häll i det blöta, buljontärning och curry-pasta och låt koka tills allt är mjukt - cirka 5 minuter. Redan här tycker jag det är bra att smaka av och salta och peppra lite.
Avsluta med att ha i laxen (skuren i 2 cm3-kuber och strössla över så mycket eller lite chiliflakes du vill ha. Laxen blir klar på nolltid. Enormt gott, krämigt och fint.
Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 8 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.
Betyg:
Kryddig fisksoppa ingredienser/instruktioner
Kryddig fisksoppa: 500 g lax, 125 g purjolök, 250 g champinjoner, 10 g rapsolja, 10 g vitlök, 36 g tomatpuré, 4 dl vatten, 1 tärning fiskbuljong, 2 dl kokosmjölk light, 15 g röd currypasta, 2 krm chili flakes, 1 st salt & peppar
- Ta bort skinnet på laxen och skär laxen i tärningar. Strimla purjolöken och skiva svampen.
- Hetta upp olja i en gryta och stek purjo, svamp och pressad vitlök i 1 minut tillsammans med tomatpurén. Häll på, vatten, buljongtärning, kokosmjölk och currypasta. Låt det koka ca 5 minuter.
- Lägg i laxtärningar och chili flakes, låt det sjuda 2-3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Tips! Häll upp hela burken kokosmjölk i en skål och vispa upp den så att den inte längre skiktar sig. Använd hälften i det här receptet och spara hälften till recept D. Servera gärna soppan med en bit bröd. Önskas tunnare soppa, späd med mer vatten.
Näringsvärden per portion kryddig fisksoppa |
|
---|---|
Energi | 1634 kJ / 390.5 kcal |
Fett varav mättat fett |
26.3 6.9 |
Kolhydrat varav sockerarter varav fibrer |
7.3 3.9 2.7 |
Protein | 28.1 |