Pasta med tomatsås
2019-11-08 18:57:40

Pasta med tomatsås vvdb.se
Pasta med tomatsås

Pasta med tomatsås var ett litet experiment. Såsen såldes för 10 kronor burken på Willys och när jag insåg att jag faktiskt aldrig provat färdig pastasås på burk så köpte jag ett par stycken.

Jag köpte Barilla's "vanliga" tomatsås samt Barilla Arrabbiata - en lite starkare variant. Det fanns även en variant med oliver och en med basilika. 10 kronor styck för fyra portioner är ju svårt att konkurrera med rent ekonomiskt. Men hur smakar det och hur ser det ut med kalorierna och poängen?

Jag kokade pasta och öppnade burken med Barilla Arrabbiata. Faktum är att det smakade helt okej. Men faktum är också att du lika gärna kan ta en burk med (fin)krossade tomater och krydda lite med peppar - det är i princip samma sak.

Detta är en kolhydratrik måltid, som nästan helt saknar protein. Jag vet inte när det skulle vara "lämpligt" att äta, men om bristen på protein står i direkt proportion till bristen på tid, så är det ändå mat värd att äta. Tillagningstiden är mer eller mindre den samma som pastans koktid.

Frågan är om "koka lite pasta och häll färdig sås ur en burk" räknas som recept, men va fan...

Det blev förstås kvar till lunch dagen efter och då piffade jag till såsen med lite bacon vilket lyfte hela måltiden rätt mycket, om jag får säga det själv. Bacon är dock inte medräknat i detta recept.

Förberedelsetid: 10+ min
Portioner: 4
Points: 10 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Pasta med tomatsås ingredienser/instruktioner

Pasta med tomatsås: 300 g Pasta, 400 g Barilla Arrabbiata

  1. Koka pasta
  2. Värm tomatsåsen
  3. Lägg upp pastan i en djup tallrik och lägg på tomatsås

Tips! Toppa med färska basilikablad eller strö över riven, lagrad ost. Stek strimlat bacon eller köttbullar och lägg ner i såsen.

Näringsvärden per portion pasta med tomatsås

Energi 1394.3 kJ / 333.3 kcal
Fett
varav mättat fett
4.6
0.7
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
60.1
7.6
3.8
Protein 11

Vad tycker du om pasta med tomatsås?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.