Rispanna med tofu och broccoli
2019-11-12 08:09:42

Rispanna med tofu och broccoli vvdb.se
Rispanna med tofu och broccoli

Rispanna med tofu och broccoli kan inte riktigt betygssättas på ett ärligt och rättvist sätt, för vi gjorde fel när vi stod vi spisen.

Tofun skall nämligen brynas i olivoljan och sedan tas ur pannan. Sedan skall man steka löken och vitlöken, och som ni vet är det stor skillnad i smak på "kokt" lök och stekt lök. Vi läste nämligen receptet fel och bara kokade ihop allt, och dessutom hade vi inte så mycket lök som det egentligen skall vara (300 gram, ganska lökintensivt käk det här).

Slutligen så gillar inte min fru tomat, så den fick inte åka ner i grytan alls. Så... ja, som ni ser så var det mycket som inte gjordes som det skulle, och därför känns det inte riktigt rättvist att sätta annat än ett medelbetyg på denna rispanna med tofu och broccoli. Jag ska nog prova det här receptet igen, nån gång när bara jag ska äta det och då inte läsa fel i receptet.

Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 8 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Rispanna med tofu och broccoli ingredienser/instruktioner

Rispanna med tofu och broccoli: 2 st tomat, 250 g broccoli, 300 g gul lök, 10 g vitlök, 250 g tofu, 15 g olivolja, 3 dl avorioris, 0.5 msk paprikapulver, 5-6 dl vatten, 1 tärning grönsaksbuljong, 2 st lagerblad, 200 g orange paprika, 0.5 förp persilja, 1 st salt & peppar, 1 st citron

  1. Tärna tomat och skär broccoli i små buketter. Koka buketterna hastigt i saltat vatten.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Tärna tofu och bryn hastigt i hälften av oljan. Ta upp tofu från pannan och stek lök och vitlök i resten av oljan. Tillsätt ris och paprikapulver och låt steka med någon minut.
  3. Häll på vatten och tillsätt buljongtärning, lagerblad och tomat. Låt puttra tills vattnet kokat in och riset är lagom mjukt, rör om då och då. Smaka av med salt och peppar.
  4. Strimla paprika och blanda ner i rispannan tillsammans med broccoli och tofu. Låt bli varmt, strö över hackad persilja, smaka av med salt och peppar och servera med citronklyftor.

Tips! Komplettera gärna med mer grönsaker om det finns hemma.

Näringsvärden per portion rispanna med tofu och broccoli

Energi 1794.8 kJ / 429 kcal
Fett
varav mättat fett
9.9
1.9
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
65
9.1
5.8
Protein 16

Vad tycker du om rispanna med tofu och broccoli?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.