Sweet chilikyckling är enkelt och gott
2019-11-16 14:46:55

Sweet chilikyckling vvdb.se
Sweet chilikyckling är enkelt och gott

Sweet chilikyckling funkar året om, men är i min mening mest en sommarrätt eftersom det skulle gå alldeles förträffligt att grilla kycklingen, istället för att steka den i ugnen.

Det är det enklaste av recept, och ändå lyckades jag göra fel. På bilden här ser det ganska torftig ut, men det är för att jag inte insåg att quinoan bör blandas med salladen. Gör man det, så får man en quinoasallad med grillad kyckling och vitlöksdressing.

Kycklingen skall egentligen bara täckas av sweet chili-sås och grillas, eller stekas i ugn, tills den är klar. Blanda pressad vitlök och matyoghurt till en kall sås. Koka quinoa, strimla paprika och blanda med salladen.

Klart. Ät. Njut.

Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 8 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Sweet chilikyckling ingredienser/instruktioner

Sweet chilikyckling: 160 g quinoa, 1 st grönsaksbuljongtärning, 600 g kycklingfilé, 3 msk sweet chili, 2 dl matlagningsyoghurt (8%), 5 g vitlök, 1 påse sallad, 1 st paprika

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Tillaga quinoa enligt anvisning på förpackningen, och lägg i buljongtärningen när det kokar.
  3. Pensla kycklingen med sweet chili och grilla i ugn ca 15-20 minuter (tillagningstid varierar med storlek/tjocklek på filéerna så anpassa efter detta).
  4. Blanda samman yoghurt med pressad vitlök, smaka av med salt och peppar.
  5. Servera kycklingen med quinoa, sallad, paprikastrimlor och kall sås.

Tips! Gillar du inte quinoa? Byt ut mot ris, bulgur eller andra matgryn. Tärna lite gurka till salladen eller riva den och blanda med yoghurten till en tzatziki.

Näringsvärden per portion sweet chilikyckling

Energi 1514.9 kJ / 362.1 kcal
Fett
varav mättat fett
9.3
4
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
32.4
7.8
2.7
Protein 36

Vad tycker du om sweet chilikyckling?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.