Fläskytterfilé i rostad paprikasås med pasta
2019-11-20 14:54:02
Fläskytterfilé i rostad paprikasås med pasta är ganska straight forward, om man säger så. Inget komplicerat eller konstigt. Hyfsat gott är det också, så det finns egentligen inget att klaga på.
Om man inte har något emot tomater, vill säga. Som bekant är inte fru inte stormförtjust i tomater, så hon var lite skeptiskt mot denna mat. Personligen älskar jag ju tomater, så jag kan inte klaga. Tomaterna tillsammans med de grillade paprikorna gjorde såsen lite sötsyrlig och den passade utmärkt till pastan och fläskytterfilén.
Glöm dock inte att fräsa köttet i pannan innan du lägger ner det i såsen. Om köttet enbart kokas förloras en hel del av smaken.
Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 8 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.
Betyg:
Fläskytterfilé i rostad paprikasås med pasta ingredienser/instruktioner
Fläskytterfilé i rostad paprikasås med pasta: 1 st gul lök, 5 g vitlök, 1 burk inlagda paprikor (370 g avrunnen), 2 tsk rapsolja, 400 g krossade tomater, 2 krm socker, 1 tsk torkad oregano, 500 g fläskytterfilé, 250 g tagliatelle
- Skär lök och vitlök i grova bitar. Dela paprikan i mindre bitar.
- Fräs lök och vitlök någon minut i hälften av oljan i en kastrull. Blanda ner krossade tomater, paprika, socker och oregano. Smaka av med salt och peppar.
- Låt sjuda under lock ca 5 minuter.
- Salta och peppra köttet och bryn runtom i resterande olja i en stekpanna. Häll över paprikasåsen, sänk värmen och låt sjuda tills köttet är genomstekt.
- Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
- Skiva upp fläskytterfilén och servera med paprikasåsen och pasta.
Tips! Toppa gärna rätten med hackade valnötter, riven parmesan och färsk oregano.
Näringsvärden per portion fläskytterfilé i rostad paprikasås med pasta |
|
---|---|
Energi | 1937.7 kJ / 463.1 kcal |
Fett varav mättat fett |
10.9 3.5 |
Kolhydrat varav sockerarter varav fibrer |
57.7 11.6 3.8 |
Protein | 31.1 |