Krämig ost- och spenatpasta
2019-12-06 10:39:11
Krämig ost- och spenatpasta är eventuellt den snabbaste och enklaste mat jag har i min receptdatabas.
Min pasta kokar klar på 6 minuter, så jag tänkte att det är gott om tid att koka den under tiden som såsen kokar ihop. Men med fryst, färdighackad spenat, malen muskot på påse och lagrad hårdost som jag rivit på morgonen så gick såskoket så fort att jag den kvar klar innan ens pastavattnet kokade. Allt jag behövde göra var att skära upp kronärtskockshjärtanen så var såsen i princip färdig.
Tack vare den goda, rivna hårdosten - hela 100 gram! - blir det en underbart god smak, full av umami, på såsen. Jag har dessutom alltid varit förtjust i spenat (Karl-Alfred, you know...) och kronärtskockshjärta är ju bara så gott - denna sås passade mig perfekt.
Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 12 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.
Betyg:
Krämig ost- och spenatpasta ingredienser/instruktioner
Krämig ost- och spenatpasta: 250 g tagliatelle, 200 g spenat, 1 burk kronärtskocka, 2 dl minifraiche (5%), 100 g lagrad hårdost, 0.5 st citron, 0.5 tsk malen muskotnöt, 1 st salt & svartpeppar
- Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
- Hacka spenat grovt och fräs i en stekpanna tills den sjunkit ihop.
- Hacka avrunnen kronärtskocka fint och lägg ner i spenaten, låt bli varmt. Rör samman fraiche och riven ost och lägg ner i pannan och låt allt smälta samman utan att det börjar koka. Smaka av med pressad saft från citron, muskotnöt, salt och peppar.
- Blanda pasta med ost- och spenatsåsen.
Tips! Hackade nötter är gott att ha i för lite krunch i tuggorna
Näringsvärden per portion krämig ost- och spenatpasta |
|
---|---|
Energi | 1612.2 kJ / 385.3 kcal |
Fett varav mättat fett |
11.3 6.9 |
Kolhydrat varav sockerarter varav fibrer |
48.3 5 2.9 |
Protein | 19.8 |