Kyckling med ingefära och lime
2019-12-14 09:53:11
Kyckling med ingefära och lime valdes till fredagens middag eftersom det var en snabblagad rätt. Vi fick besök lite senare på kvällen och hade inte tid att stå flera timmar i köket.
Dessutom valdes rätten för att den verkade god, och vet ni vad? Det var den också!
Bulgur äter vi inte lika ofta som ris, så även detta faktum talade om att det var dags för detta recept - ombyte förnöjer, vill inte köra samma gamla ris gång efter gång.
Det enda "krågliga" med denna rätt är att man ska steka kycklingen först, ta upp den, steka grönsakerna och sedan lägga ner kycklingen i grytan igen. Men å andra sidan, är det inte värre än så så gör det inget. Sånt "strul" kan jag stå ut med. Mycket uppskattat käk detta, ta och prova ni också!
Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 9 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.
Betyg:
Kyckling med ingefära och lime ingredienser/instruktioner
Kyckling med ingefära och lime: 2.5 dl bulgur, 600 g kycklingfilé, 1 st salt & peppar, 10 g rapsolja, 150 g rödlök, 200 g orange paprika, 1 st äpple, 10 g vitlök, 5 g rapsolja, 1 tsk malen ingefära, 1 krm chili flakes, 1.5 dl gräddmjölk (6%), 1 tärning hönsbuljong, 1 st lime (saft), 1 st salt & svartpeppar, 0.5 st romansallad
- Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
- Strimla och krydda kycklingen med salt och svartpeppar. Stek gyllenbrun i olja, ta upp och låt vila.
- Skala och strimla löken. Dela paprika i mindre bitar och skiva äpplet.
- Riv vitlök och fräs tillsammans med grönsaker och äpple i olja ett par minuter. Krydda med ingefära och chiliflakes.
- Blanda ner kycklingen i grönsaksfräset och slå över gräddmjölk och lägg i buljongtärning. Pressa i limesaft. Smaka av med salt och svartpeppar.
Servera kycklingen med bulgur och sallad. Tips! För vackrare presentation och lite mer limesmak, strö över lite rivet limeskal.
Näringsvärden per portion kyckling med ingefära och lime |
|
---|---|
Energi | 1835.3 kJ / 438.6 kcal |
Fett varav mättat fett |
9.7 2.9 |
Kolhydrat varav sockerarter varav fibrer |
47.1 10 6.2 |
Protein | 36.9 |