Jamaicansk kyckling med ananas överraskade!
2019-12-22 08:56:15

Jamaicansk kyckling med ananas vvdb.se
Jamaicansk kyckling med ananas överraskade!

Jamaicansk kyckling med ananas är en rätt som, när jag tillagade den, gjorde mig väldigt skeptiskt och jag förberedde mig på att kila iväg att köpa sushi uti fall det skulle gå käpprätt åt pepparn.

I och med detta inlägg tar bloggen långledigt över jul och nyår! Jag önskar er alla en alldeles förfärligt härlig helg! Vi ses den15:e januari 2020!

Men, trots att det verkar som att receptet författats av en påtänd jultomte, så visade det sig vara kalasgott!

Jag kokar aldrig ris enligt instruktionerna på förpackningarna. Jag tar alltid för mycket vatten och häller bort överflödigt med hjälp av ett durkslag när riset är klart. Men i detta fall skall riset till stor del kokas i kokosmjölk och den vill man ju förstås inte hälla bort. Så jag fick mäta upp rätt mängd vätska och ersätta en viss mängd vatten med kokosmjölk. Jag trodde allt skulle bränna fast i botten av kastrullen, men det gjorde det inte.

Kyckling är ju kyckling och kyckling är gott. Men denna skulle kryddas med kryddpeppar, kanel, timjan och chiliflakes. Suspekt, men jag höll god min och gjorde som det stod. Kryddpeppar används ju oftast hel, men jag malde sönder kornen i en pepparkvarn - lyckat måste jag säga!

För att fatta mig kort - trots alla konstigheter i detta recept, så gjorde jag som det stod och resultatet blev över förväntan bra! Väldigt gott! Och väldigt passande mat så här till jul!

Detta recept blev 370 kcal per portion, eftersom jag använde dubbelt så mycket kokosmjölk (som det står i receptets tips längst ner). Pointsen som anges ovan är dock om man använder 1 dl kokosmjölk istället och då blir det istället 355 kcal per portion.

Förberedelsetid: 25 min
Portioner: 4
Points: 9 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Jamaicansk kyckling med ananas ingredienser/instruktioner

Jamaicansk kyckling med ananas: 600 g kycklingfilé, 1 st salt & peppar, 1 burk konserverad ananas, 0.5 st gul lök, 0.5 tsk kryddpeppar, 0.5 tsk kanel, 0.5 tsk timjan, 0.5 tsk chili flakes, 180 g ris, 1 dl kokosmjölk light, 0.5 st romansallad

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form, krydda med salt och peppar.
  3. Lägg ananasringar över kycklingen och häll på juicen. Hacka löken och strö över tillsammans med kryddor.
  4. Sätt in i ugnen ca 20 minuter eller tills kycklingen är klar.
  5. Koka ris enligt anvisning på förpackningen, men byt ut 1 dl vatten mot 1 dl kokosmjölk (kom ihåg att skaka burken innan du häller upp kokosmjölken).
  6. Servera kycklingen med ris och sallad.

Tips! Väljer du att koka riset i ytterligare 1 dl kokosmjölk kan du lägga till 1 SmartPoints per portion.

Näringsvärden per portion jamaicansk kyckling med ananas

Energi 1550.5 kJ / 370.6 kcal
Fett
varav mättat fett
5.3
2.8
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
46.5
10.1
2.1
Protein 32.5

Vad tycker du om jamaicansk kyckling med ananas?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.