Färs- och grönsakspanna
2020-01-15 16:13:44
Färs- och grönsakspanna är en fröjd för gommen, men inte för ögat. Tror man att maten skall se ut på den bild som presenteras i originalreceptet så blir man besviken. Min egen bild här visar sanningen.
Maten blir tråkigt grå, och jag fick till och med ta i ett par droppar soja för att det i alla fall skulle bli en aning brunt istället för att se ut som pappersmassa.
Men hälften av smaken sitter i ögonen, sägs det. Och tittar man inte på maten, utan blundar och bara äter så är det toppenfin mat. Det är egentligen inget annat än stekt köttfärs, svamp och purjolök, som du smaksätter med lite salt och peppar. Slutligen så "såsar" du till det med hjälp av chilisås (eller annan valfri sås - hoisin, teriyaki, barbecue...) och minifraiche. Du avslutar med att blanda i det kokta riset och rör om.
Titta på den här bilden - knappt man kan tro att det är samma mat, men det är det. Naturligtvis så är bilden i originalreceptet noggrant fixad för att det skall se aptitligt ut, men man kan väl i alla fall hålla sig LITE grand till sanningen, eller hur?
Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 13 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.
Betyg:
Färs- och grönsakspanna ingredienser/instruktioner
Färs- och grönsakspanna: 180 g ris, 125 g purjolök, 250 g champinjoner, 10 g rapsolja, 400 g nötfärs (10%), 7.5 g vitlök, 1 st salt & peppar, 2 dl minifraiche (5%), 40 g chilisås, 250 g morot
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- Strimla purjolöken och skiva svampen. Stek i olja. Blanda ner färsen tillsammans med pressad vitlök och fräs vidare. Krydda med salt och peppar.
- Tillsätt fraiche och chilisås i färsen. Blanda till sist ner det kokta riset. Servera med morötter.
Tips! Det går fint att byta ut chilisåsen mot annan sås, hoisin, teriyaki, sweet chili eller något annat du gillar!
Näringsvärden per portion färs- och grönsakspanna |
|
---|---|
Energi | 1842.9 kJ / 440.5 kcal |
Fett varav mättat fett |
16.5 6.8 |
Kolhydrat varav sockerarter varav fibrer |
43.5 5.1 3.3 |
Protein | 27.6 |