Kyckling- och pastagratäng med champinjoner
2020-01-27 08:12:52

Kyckling- och pastagratäng med champinjoner vvdb.se
Kyckling- och pastagratäng med champinjoner

Kyckling- och pastagratäng med champinjoner var en enkel maträtt att slänga ihop. Den var god också. Det krävs dock en hel hackande och skivande så den tar lite tid.

Men skivar man svampen och hackar löken i förväg så funkar det bra tidsmässigt, även om man har lite ont om tid efter jobbet. Då är det bara att fräsa kyckling och grönsaker. Sedan häller man i det blöta samt buljongtärningen. När det puttrat klart, så blandar man bara såsen och pastan, samt lägger upp i en ugnsform, strör över osten och slänger in det hela i ugnen i cirka en kvart.

Notera tipset om att pressa ner all pasta så den inte sticker upp, eftersom den då lätt kan brännas. Jag använde penne (min favorit) men vilken pasta som helst funkar förstås.

Förberedelsetid: 30-40 min
Portioner: 4
Points: 9 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Kyckling- och pastagratäng med champinjoner ingredienser/instruktioner

Kyckling- och pastagratäng med champinjoner: 250 g pasta, 150 g rödlök, 5 g vitlök, 600 g kycklingfilé, 100 g champinjoner, 10 g rapsolja, 1 påse bladspenat, 36 g tomatpuré, 10 g röd currypasta, 1 tärning hönsbuljong, 2.5 dl vatten, 1.25 dl lättmjölk, 1 msk japansk soja, 30 g riven peccorino

  1. Sätt ugnen på 200°. Koka pastan knappt klar.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Dela kyckling i små bitar. Skiva svamp.
  3. Hetta upp olja i en panna och stek kyckling tills den är genomstekt. Tillsätt lök, vitlök och svamp och fräs med några minuter. Blanda ner spenat och låt den sjunka ihop.
  4. Blanda ner tomatpuré, currypasta, buljongtärning, vatten, mjölk och soja och låt puttra några minuter. Blanda med pastan och häll över i en ugnsform.
  5. Strö över ost tillaga i ugn ca 12-15 minuter.

Tips! Tryck gärna till pastan så att den inte ”sticker upp” för mycket då den då lätt kan brännas och bli torr och hård.

Näringsvärden per portion kyckling- och pastagratäng med champinjoner

Energi 1977.6 kJ / 472.7 kcal
Fett
varav mättat fett
9.1
3.3
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
51.4
6.1
3.5
Protein 43.3

Vad tycker du om kyckling- och pastagratäng med champinjoner?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.