Chicken burger med curry- och äppelyoghurt
2020-02-04 17:01:47

Chicken burger vvdb.se
Chicken burger med curry- och äppelyoghurt

Chicken burger är för en gångs skull en maträtt vars foto, taget med min mobiltelefon, faktiskt ser ut som det foto som visas i receptet i boken. Fast min burgare blev lite blekare i färgen.

I grund och botten är detta en vanlig kycklingburgare, men får sin unika touch av "jag är speciell" tack vare den äppel- och curryyoghurt som man använder som dressing. Dressingen, som inte är något annat än rivet äpple, curry och turkisk yoghurt, är väldigt god, men ska jag vara helt ärlig så passar den nog bättre till något annat än denna kycklingburgare.

Frugan och jag lagar ju alltid fyra portioner mat, för att få var sin matlåda till jobbet dagen efter, och skall sanningen fram så åt jag faktiskt upp äppeldressingen med sked, och dressade sedan lunch-burgaren med ost, rå lök, saltgurka, ketchup och stark senap - så som en burgare ska se ut. Så det så!

När du skall forma burgarna så tänk på att kycklingfärs är extremt klibbigt, och det hjälper att blöta händerna i kallvatten innan man handskas med dem. Det är också på förhand dömt att misslyckas att försöka platta ut färsen innan man lagt den i pannan. Gör istället bollar av färsen och platta ut dem med fuktade fingrar när du lagt dem i stekjärnet.

Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 12 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Chicken burger ingredienser/instruktioner

Burgare: 500 g kycklingfärs, 1 st ägg, 8 g ströbröd, 4 st hamburgerbröd, 15 g olivolja, 1 nypa salt & peppar, 0.5 st romansallad, 2 st tomat

Dressing: 1 st äpple, 15 g lättmajonnäs, 0.5 dl turkisk yoghurt (10%), 2 tsk curry

  1. Börja med dressingen: Riv äpplet och blanda ihop med majonnäs, yoghurt och curry till en dressing. Salta och peppra.
  2. Blanda ihop färsen med vispat ägg och ströbröd och forma till fyra burgare.
  3. Pensla burgarna med olivoljan, salta och peppra och lägg på grillen eller i en superhet teflonpanna. Lägg även brödet på grillen.
  4. Lägg burgaren på brödet tillsammans med sallad, skivad tomat och toppa med dressingen.

Tips! Vill du få lite mörkare färg på burgaren, ta i några droppar soja.

Näringsvärden per portion chicken burger

Energi 1753.3 kJ / 419 kcal
Fett
varav mättat fett
17
4.1
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
31.4
6
3.1
Protein 32.5

Vad tycker du om chicken burger?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.