Pytt i panna - en svensk klassiker
2020-02-08 16:55:59

Pytt i panna vvdb.se
Pytt i panna - en svensk klassiker

Pytt i panna är en av mina favoriter men detta till trots är det något jag äter väldigt sällan. Men eftersom jag nu hade lite ugnsstekt nötbog kvar sedan nyårsafton kändes pytt som en utmärkt maträtt.

Pytt i panna är ju lite grand som en svensk variant av pizza - det vill säga en maträtt man tillagar av överbliven mat. I frysen hade jag faktiskt 500 gram ugnsstekt nötbog ifrån nyårsmiddagen. Den var redan skivad, så den var lätt att skära i små söta kuber. Tack vare min köks-maskin-pryl-mojäng kunde jag dessutom tärna både potatis och gul lök så pytten blev exakt lika fin som den blir när man äter på restaurang.

Inlagda rödbetor är enormt gott och något jag gärna äter både ofta och mycket utav. Däremot är det meckigt att ha till lunchlådan därefter, eftersom man inte vill köra betorna i micron på jobbet. Så till lunchen får det bli ketchup istället - det är nästan lika gott. Självfallet äts ett vändstekt (med hackad gula) ägg till pytten. Pytt utan ägg är typ helgerån.

Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 12 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Pytt i panna ingredienser/instruktioner

Pytt i panna: 800 g potatis, 150 g gul lök, 10 g flytande margarin, 1 st salt & peppar, 500 g nötinnanlår/lövbiff, 5 g flytande margarin, 1 st salt & peppar, 4 st ägg, 10 g flytande margarin, 20 skivor inlagda rödbetor

  1. Skala och tärna potatisen i små kuber och koka den ett par minuter i lättsaltat vatten. Skala och hacka löken. Stek potatis och lök i margarin till gyllenbrun färg, krydda med salt och peppar. Lägg upp på tallrik medan köttet steks.
  2. Skär köttet i små bitar och stek i margarin, krydda med salt och peppar. Lägg upp på tallriken med potatis och lök. Häll över potatis och lök i stekpannan och låt allt bli varmt.
  3. Stek äggen i margarin.
  4. Servera pytten med stekt ägg och rödbetor.

Tips. För lite annan smak och lite mer hetta på pytten, krydda med smoked paprikapulver eller chilipulver.

Näringsvärden per portion pytt i panna

Energi 1916.1 kJ / 458 kcal
Fett
varav mättat fett
15.5
3.9
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
38.4
6.2
5.3
Protein 37.6

Vad tycker du om pytt i panna?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.