Pasta med ost- och broccolisås har fel namn
2020-02-16 18:59:08

Pasta med ost- och broccolisås vvdb.se
Pasta med ost- och broccolisås har fel namn

Pasta med ost- och broccolisås borde heter pasta med ost- och morotssås då det är mer morot än broccoli i såsen. Tyvärr.

Ja, eftersom min fru inte gillar kokt morot alls och jag bara är måttligt förtjust i det så blev det här receptet lite av en besvikelse. Jag hade inte lagt märke till den stora mängden morötter som ingick i såsen - 500 gram!

Jag tog faktiskt undan hälften av morötterna och vi åt dem råa till maten istället för att koka dem tråkmjuka. Men om man bortser från morotskaoset så var receptet både trevligt och enkelt att lyckas med, speciellt om man har färdigriven ost kvar sedan tidigare. Jag river alltid hela hårdosten varje gång jag köper en ny och fryser in det rivna som blir över. Det kan användas i mat direkt ifrån frysen. Mycket smart.

Jag hade ingen pastakrydda (aldrig hört talas om något sånt) utan följde tipset i receptet och körde med: 1 tsk paprikapulver, 1 tsk chilipulver, 1 msk oregano och 1 tsk vitlökspulver. Sedan lade jag till 1 tsk lökpulver bara för sakens skull och det blev tokbra. Såsen kan som sagt användas som ostig såsbas till vilka ingredienser som helst - blomkål, korv, bacon, kyckling etc.

Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 11 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Pasta med ost- och broccolisås ingredienser/instruktioner

Pasta med ost- och broccolisås: 250 g pasta, 500 g morot, 1 st broccoli, 2.5 dl matlagningsgrädde (4%), 1 st grönsaksbuljongtärning, 2 krm svartpeppar, 1 msk pastakrydda, 2 dl minifraiche (5%), 50 g riven hårdost

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och finstrimla morötter. Dela broccoli i mindre bitar. Koka morötter och broccoli i lättsaltat vatten några minuter (anpassa koktiden till hur mjuka du vill ha grönsakerna).
  3. Värm upp matlagningsgrädde med buljongtärning, krydda med peppar och pastakrydda. Låt puttra några minuter.
  4. Rör ner fraiche, riven ost, broccoli och morotsstrimlor. Låt puttra ytterligare några minuter. Blanda i pastan och servera.

Tips! Har du inte pastakrydda hemma kan du krydda med t ex oregano, paprikapulver, vitlökspulver och ev chili för lite sting. Eller välj de kryddor du gillar.

Näringsvärden per portion pasta med ost- och broccolisås

Energi 1775.3 kJ / 424.3 kcal
Fett
varav mättat fett
10.9
6
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
59.9
13.5
6.9
Protein 17.8

Vad tycker du om pasta med ost- och broccolisås?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.