Grillad kyckling med sweet chilisås är rätt lyxigt
2020-03-03 11:52:31

Grillad kyckling med sweet chilisås vvdb.se
Grillad kyckling med sweet chilisås är rätt lyxigt

Grillad kyckling med sweet chilisås är en riktig barbecue-rätt men det går bra att tillaga den utan grill också. Speciellt om man har en grillpanna av gjutjärn.

Allt som skall marineras marineras bättre om det får ligga i marinaden länge. Jag frysmarinerade mina kycklingfiléer. (Läs, jag glömde ta ut dem ur frysen dagen före jag skulle använda dem.) Det vill säga, jag lade ner frusna kycklingfiléer i en påse och hällde i alla ingredienser som ingår i marinaden och lät kycklingen tina i rumstemperatur. Det innebär att kycklingen marinerades långsamt över cirka 9 timmars tid. Resultatet: en oerhört saftig och välsmakande kycklingfilé.

Förutom att kycklingen skall marineras så är det bara ris som skall kokas och minifraiche som skall blandas med sweet chili-sås. Är kycklingen förmarinerad när du börjar tillreda rätten så är du klar på cirka en halvtimme. Jag brände in grillränder i filéerna med min grillpanna och skickade sedan in dem i ugnen på 225 grader i cirka 20 minuter. Resultatet blev perfekt och de ser (om än inte smakar) ut som de legat på en het kolgrill - precis som på sommaren.

Den kalla såsen av sweet chili och creme fraiche var kanske inte den godaste sås jag någonsin ätit men den var ok. Och ris... ja, det är ris... inte så mycket att säga om det.

Servera kycklingen med ris, sås, lite sallad och körsbärstomater.

Förberedelsetid: 30-40 min
Portioner: 4
Points: 9 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Grillad kyckling med sweet chilisås ingredienser/instruktioner

Grillad kyckling med sweet chilisås: 600 g kycklingfilé, 2 msk kinesisk soja, 3 tsk grillkrydda, 15 g olivolja, 10 g vitlök, 180 g ris, 2 dl minifraiche (5%), 4 msk sweet chili, 0.5 påse romansallad, 125 g körsbärstomat

  1. Lägg kycklingen i en plastpåse. Häll i soja, grillkrydda och olja. Pressa i vitlök. Blanda runt så att kycklingen täcks med kryddor. Låt stå i minst 20 minuter.
  2. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen. Grilla eller stek kycklingfiléerna.
  3. Blanda fraiche och sweet chili i en skål.
  4. Servera kycklingen med sås, ris, sallad och tomater

Tips! Byt ut ris mot klyftpotatis eller gör en matigare sallad med bönor, belugalinser eller bulgur. Byt ut sweet chili mot någon örtkrydda eller pressad vitlök.

Näringsvärden per portion grillad kyckling med sweet chilisås

Energi 1700.4 kJ / 406.4 kcal
Fett
varav mättat fett
8.5
2.9
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
47.1
9.5
0.9
Protein 34.1

Vad tycker du om grillad kyckling med sweet chilisås?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.