Underbar örttoppad torsk med färgglatt stomp
2020-03-07 17:31:53

Örttoppad torsk med färgglatt stomp vvdb.se
Underbar örttoppad torsk med färgglatt stomp

Örttoppad torsk med färgglatt stomp är förvillande lik örttoppad lax med färgglatt stomp. Jag tror att Viktväktarkocken tog ett recept och bara bytte fisk, helt enkelt.

Men eftersom både fisk och rotfruktsmos är gott spelar det inte så värst stor roll, om du frågar mig. Kalorimängden diffar förstås extremt mycket, men om man bara bryr sig om smart points och zero points, så är det sak samma.

Moset ja... det ska ju vara ett färgglatt stomp men "stomp" är för mig det samma som klumpigt mos och det hatar jag. Så när rotfrukterna kokat klart så pressar jag dem i min potatispress, häller i vätskan och kör fem minuter med elvispen på högsta varv. Då blir det ett rotmosfärgat mos med mycket behaglig smak.

Torsk är min favoritfisk när det handlar om vit fisk (sill till jul och midsommar räknas inte) och blandningen av persilja, dill och ströbröd skänker ljuv smak åt fisken. Pressa lite citron på toppingen vid servering så blir smakupplevelsen komplett!

Förberedelsetid: 30-40 min
Portioner: 4
Points: 7 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Örttoppad torsk med färgglatt stomp ingredienser/instruktioner

Örttoppad torsk med färgglatt stomp: 700 g potatis, 250 g morot, 100 g palsternacka, 1.5 dl lättmjölk, 0.25 st bubbla dill, 1 st salt & peppar, 500 g torsk, 7 g olivolja, 0.5 tsk salt, 0.5 st bubbla dill, 0.5 st bubbla persilja, 32 g ströbröd, 0.5 st citron, 0.5 påse sallad

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala potatis, morot och palsternacka, dela i mindre bitar. Koka i saltat vatten tills de är mjuka. Häll av vattnet. Häll i mjölk och mosa ihop till stomp. Blanda ner dill och smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg fisken i en ugnsfast form. Blanda olja, salt, hackad dill och persilja. Bred över fisken och strö sist över ströbröd. Skär citronen i klyftor och lägg runt om. Ställ in i ugnen ca 15 minuter.
  4. Servera fisken med stomp, pressad citron och sallad

Tips! Det är gott att pressa lite citron i moset innan servering. Byt gärna vanligt ströbröd mot panko för att få lite extra krisp.

Näringsvärden per portion örttoppad torsk med färgglatt stomp

Energi 1416.7 kJ / 338.6 kcal
Fett
varav mättat fett
3.2
0.5
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
44
8.8
6.9
Protein 29.2

Vad tycker du om örttoppad torsk med färgglatt stomp?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.