Underbar wokad fläskytterfilé i teriyakisås
2020-03-11 16:44:45

Wokad fläskytterfilé i teriyakisås vvdb.se
Underbar wokad fläskytterfilé i teriyakisås

Wokad fläskytterfilé i teriyakisås kaloririkare än de flesta ytterfilémåltider i viktväktarnas arsenal. Det beror till stor del på sockret i teriyakisåsen.

Ja, teriyakisås är gott men sött. Och då den är till största delen baserad på japansk soja så är det inte helt enkelt att känna hur söt den faktiskt är. Så detta är inget recept för dig som vill undvika socker och salt. Jag tror nästan att det är mindre kalorier i färdig teriyakisås (fast jag vet inte säkert - det måste kollas upp).

I övrigt är det inte mycket att säga. Det är ett snabbt och enkelt recept att följa. Mycket går att göra i ordning i förväg - alla ingredienserna till såsen, till exempel. Häll bara upp allt i en liten kastrull på morgonen och ställ in i kylen så är det bara att ta fram när det blir dags att använda den.

Jag bytte ut sockret mot sötningsmedel så jag kapade bort en hel del kalorier där men både SmartPoints och näringsvärdena som anges här är baserade på receptet som det visas, inte min version.

Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 13 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Wokad fläskytterfilé i teriyakisås ingredienser/instruktioner

Filé & Nudlar: 250 g äggnudlar, 500 g fläskytterfilé, 250 g broccoli, 250 g morot, 150 g rödlök, 15 g rapsolja

Teriyakisås: 1 dl japansk soja, 6 msk vatten, 24 g strösocker, 2 msk honung, 2 tsk vitvinsvinäger, 0.5 tsk vitlökspulver, 0.5 tsk malen ingefära, 17 g maizenaredning

  1. Rör ihop ingredienserna (utom maizena) till teriyakisåsen i en kastrull och låt koka upp så att socker och honung löser sig. Låt sjuda på svag värme en liten stund och höj därefter värmen lite och blanda i maizena under omrörning. Ta lite i taget till lagom konsistens, blir den för tjock, späd med lite vatten.
  2. Strimla köttet. Skär broccoli i mindre buketter, strimla morötterna och skär löken i klyftor.
  3. Woka kött och grönsaker i omgångar i oljan. Häll på teriyakisåsen och blanda samman.
  4. Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Servera till woken.

Tips! Blanda fler grönsaker i woken. Låt cashewnötter wokas med sista stunden.

Näringsvärden per portion wokad fläskytterfilé i teriyakisås

Energi 2291.7 kJ / 547.7 kcal
Fett
varav mättat fett
11.2
3.5
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
75.3
26.4
5.7
Protein 33.2

Vad tycker du om wokad fläskytterfilé i teriyakisås?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.