Tonfisk- och citronpasta
2020-03-19 16:11:38

Tonfisk- och citronpasta vvdb.se
Tonfisk- och citronpasta

Tonfisk- och citronpasta får sälla sig till den utvalda skara av maträtter som fullständigt överraskat mig med sin fantastiska smak.

När man tillagar rätten och tittar ner i grytan så ser det mest ut som en enorm mängd pesto, sedd genom ett förstoringsglas. Jag antar att maten skall tillagas med färsk grönkål, men vi körde med frusen och det gick hur bra som helst. Man bara vara noga med att pressa ur så mycket av vätskan från kålen som möjligt först och sedan låta den fräsa i grytan lite längre så att det inte blir soppa av allting.

När kålen ser bra ut så häller man helt enkelt bara i övriga ingredienser. Receptet säger att man skall använda en deciliter av kokvattnet ifrån pastan, men varför göra det när man har vatten ifrån tonfisken? Jag pressade ur allt tonfiskvatten i en skål, tog en deciliter av detta till grytan och gav resten till mina katter (mums tyckte dom).

Jag rörde dessutom ner både parmesan och citronskal så det blandades väl med övriga ingredienser. När det var dags att smaka var jag som vanligt en aning skeptisk, men det tog inte många millisekunder innan mungiporna gick upp i ett stort leende. Det smakade fantastiskt! Det är ingen rolig mat att titta på, men oj-oj-oj så gott det var. Denna fiskrätt kommer serveras många gånger hemma hos oss, kan jag lova!

Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 10 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Tonfisk- och citronpasta ingredienser/instruktioner

Tonfisk- och citronpasta: 10 g vitlök, 250 g pasta, 15 g olivolja, 1 förp färdigstrimlad grönkål, 1 nypa chili flakes, 2 burkar tonfisk i vatten, 2 st äggulor, 1 st salt & svartpeppar, 1 st citron, 40 g riven parmesan

  1. Skiva vitlök.
  2. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  3. Hetta upp olja i en djup panna och fräs grönkålen några minuter. Blanda ner vitlök och chili flakes och låt fräsa med en kort stund. Blanda ner avrunnen tonfisk, äggulor, ca 1 dl pastavatten samt avrunnen pasta. Smaka av med salt och peppar.
  4. Riv över citronskal och toppa med parmesan. Pressa över citron för ännu mer smak.

Tips! Spara äggvitorna och ge till dina husdjur, eller gör en liten omelett.

Näringsvärden per portion tonfisk- och citronpasta

Energi 1743.7 kJ / 416.7 kcal
Fett
varav mättat fett
11.2
4.1
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
46.9
3
3.6
Protein 30.6

Vad tycker du om tonfisk- och citronpasta?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.