Färsbiffar med ugnsrostade grönsaker
2020-03-27 09:12:51

Färsbiffar med ugnsrostade grönsaker vvdb.se
Färsbiffar med ugnsrostade grönsaker

Färsbiffar med ugnsrostade grönsaker är det recept jag skulle bloggat om den 28:e februari men inte kunde eftersom vi fick oväntat besök.

Så nu var det dags för försök nummer två. Dags för färsbiffar med ugnsrostade grönsaker! Det som lockade med receptet var att prova den otippade kombinationen av ugnsrostade rotfrukter och kokt matvete! Svaret på frågan "var det gott" är "ja".

Men man skall inte äta maten så som den visas serverad på bilden här. Det kokta matvetet bör blandads med rotfrukterna innan man serverar. Det blir betydligt bättre så.

Biffarna är dödsgoda och vill man kan man äta dem som hamburgare. Jag använde faktiskt min hamburgerpress för att få dem i uniform storlek och utseende. Att krydda en färsbiff med ajvar relish skulle jag aldrig kommit på själv, men det funkade fantastiskt väl. Prova!


Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 8 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Färsbiffar med ugnsrostade grönsaker ingredienser/instruktioner

Färsbiffar med ugnsrostade grönsaker: 250 g morot, 250 g palsternackor, 150 g rödlök, 2 tsk olivolja, 2 dl matvete, 500 g nötfärs (10%), 45 g ajvar relish stark, 1 tsk torkad basilika, 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar, 2 tsk flytande margarin

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala och dela morötter och palsternacka i mindre bitar. Skala och klyfta löken. Lägg grönsakerna i en ugnsform, ringla över olja, salta och vänd runt. Ställ in i ugn ca 20 minuter.
  3. Koka matvete enligt anvisning på förpackningen.
  4. Blanda färs, ajvar relish, basilika, salt och peppar. Forma till biffar och stek i margarin.
  5. Servera biffarna med matvete och rostade grönsaker.

Tips! Byt ut matvete mot andra matgryn eller öka på med mer rostade grönsaker.

Näringsvärden per portion färsbiffar med ugnsrostade grönsaker

Energi 1941.8 kJ / 464.1 kcal
Fett
varav mättat fett
18.5
7
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
38.6
10.4
9.2
Protein 30.7

Vad tycker du om färsbiffar med ugnsrostade grönsaker?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.