Fiskgratäng med spenat och dijon
2020-03-31 13:11:42

Fiskgratäng med spenat och dijon vvdb.se
Fiskgratäng med spenat och dijon

Fiskgratäng med spenat och dijon överraskade med sin goda smak. Jag trodde inte det skulle smaka så mycket som det gjorde, men det gjorde det. Smak av dijonsenap, torsk och spenat gick ihop med potatismoset på ett underbart sätt.

Själva gratängen gick i lager, precis som en lasagne. I botten låg spenaten. Sedan kom torsken, följt av schalottenlök och sås. (Jag blandade faktiskt ner den finhackade löken i såsen - fraiche med dijonsenap - så den skulle fördelas bättre i gratängen.)

Som ni ser är det ett väldigt enkelt recept. Spenat, fisk, sås... in i ugnen. Ät med det hemmagjorda moset. Och om man vill, och har en tillräckligt stor form, så kan man förstås omgärda fisken och spenaten med potatismos och sedan lägga såsen i mitten, på fisken. Så gjorde alltid mamma, så så gör ofta jag. Att få en lite bränd och gratinerad yta på moset gör allt så mycket godare.

Förberedelsetid: 30-40 min
Portioner: 4
Points: 8 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Fiskgratäng med spenat och dijon ingredienser/instruktioner

Gratäng: 0.5 påse bladspenat, 500 g torsk, 1 st schalottenlök, 2 dl minifraiche (5%), 15 g dijonsenap, 0.5 tsk salt, 2 krm peppar, 250 g morot

Potatismos: 1000 g potatis, 1 dl lättmjölk, 5 g flytande margarin

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala och koka potatisen till moset.
  3. Lägg spenat i botten på en ugnsfast form. Lägg fisken ovanpå. Skala och hacka löken och strö över fisken.
  4. Blanda fraiche med dijonsenap och krydda med salt och peppar. Häll såsen över fisken. Tillaga i ugnen i ca 20 minuter.
  5. Häll av vattnet från potatisen och stöt eller vispa potatisen tillsammans med mjölk och margarin till ett mos. Krydda med salt och peppar efter smak. Servera fisken med potatismos och råa morötter.

Tips! Spä med lite mjölk om du vill ha mer gratängsås. Piffa gärna till moset med någon örtkrydda, det sätter god smak och gör moset lite färgglatt.

Näringsvärden per portion fiskgratäng med spenat och dijon

Energi 1664 kJ / 397.7 kcal
Fett
varav mättat fett
5.1
2
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
51.2
9.7
7.4
Protein 31.8

Vad tycker du om fiskgratäng med spenat och dijon?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.