Cannelloni med färs och rotfrukter
2020-04-04 11:07:03

Cannelloni med färs och rotfrukter vvdb.se
Cannelloni med färs och rotfrukter

Cannelloni med färs och rotfrukter är, precis som övriga cannelloni-rätter jag har provat både mycket god och dessutom varierbar. Och med det menar jag att du istället faktiskt kan använda lasagneplattorna till att göra en lasagne om du vill.

Och beroende på hur gärna man vill slaska runt och dela upp färs- och rotfruktsblandningen i sex lika stora portioner och rulla i den i separata plattor - vilka alltid blir helt överfyllda, så är det, med handen på hjärtat, kanske ett bättre alternativ att bara göra sig en lasagne. Men vill man dela upp, rulla in, tappa färs på diskbänken, peta in den på sidan, och så vidare, så för all del - det är ju rätt kul ändå.

Smaken på denna rätt är väldigt god. Jag har verkligen fastnat för rotpersilja. Är det någon som vet om persiljerot faktiskt är roten på den gröna persilja man smaksätter sin mat med? Eller är det två skilda växter? Sak samma, det är gott hur som helst. Cannelloni med fyllning av olika sorter är inte direkt snabblagad mat, men den känns ganska lyxig så det är mat som funkar bra på fredag eller lördag när man vill festa till det lite grand.

Förberedelsetid: 40+ min
Portioner: 4
Points: 12 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Cannelloni med färs och rotfrukter ingredienser/instruktioner

Cannelloni med färs och rotfrukter: 400 g nötfärs (10%), 5 g rapsolja, 2 tsk salt, 0.5 tsk peppar, 200 g morot, 2 st persiljerot, 150 g gul lök, 800 g krossade tomater, 1 tärning grönsaksbuljong, 2 tsk salt, 1 tsk socker, 0.5 tsk svartpeppar, 3 msk balsamvinäger, 200 g färska lasagneplattor, 75 g riven ost (24%), 1 påse sallad

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Bryn färs i oljan och krydda med salt och peppar.
  3. Skala och riv morot, persiljerot och lök och blanda ner i färsröran.
  4. Koka upp krossade tomater med buljongtärningen och krydda med salt, socker, peppar och balsamvinäger.
  5. Fördela köttfärsröran på lasagneplattorna och rulla ihop. Lägg dem i en ugnsfast form och häll tomatsåsen över.
  6. Strö över riven ost och gratinera i ugn ca 25 minuter.
  7. Servera med sallad.

Tips. Det går fint att göra rätten som en lasagne, börja då med ett tunt lager av tomatsås och avsluta med tomatsås och ost överst.

Näringsvärden per portion cannelloni med färs och rotfrukter

Energi 2146.5 kJ / 513 kcal
Fett
varav mättat fett
20.9
9.2
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
44.3
19
5.5
Protein 33.5

Vad tycker du om cannelloni med färs och rotfrukter?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.