Grönkålspaj med valnötter överraskar
2020-04-08 10:04:18

Grönkålspaj med valnötter vvdb.se
Grönkålspaj med valnötter överraskar

Grönkålspaj med valnötter överraskade på flera sätt. Först och främst med den supergoda pajdegen. Den kändes som en vanlig pajdeg, om man får säga så, men här och där fanns bitar som var väldigt krunchiga. Jag vet inte hur det kommer sig, men det var väldigt, väldigt gott.

Fyllningen i pajen var väldigt saftig. Grönkål är ju alltid gott, och tillsammans med knapriga valnötter och smakrik, riven hårdost blev det hela helt enkelt toppen.

Det är dock inget recept för den som har bråttom, för pajdegen skall knådas, tryckas ut, läggas i form och förgräddas. Inget komplicera, men en aning tidskrävande. Denna paj funkar riktigt bra både som vanlig vardagsmat men även till helgen om man vill lyxa till det lite.

Förberedelsetid: 40+ min
Portioner: 6
Points: 12 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Grönkålspaj med valnötter ingredienser/instruktioner

Pajdeg: 150 g cottage cheese (4%), 60 g flytande margarin, 150 g vetemjöl, 0.5 dl grahamsmjöl

Fyllning: 225 g grönkål, 5 g rapsolja, 0.5 dl vatten, 0.5 tsk salt, 2 krm svartpeppar, 80 g riven lagrad hårdost, 3 st ägg, 3 dl lättmjölk, 1 tsk salt, 0.5 tsk svartpeppar, 50 g valnötter, 1 påse sallad

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda samman cottage cheese, margarin, vetemjöl och grahamsmjöl. Tryck ut degen i en pajform ca 28 cm i diameter, nagga med en gaffel och förgrädda i 10 minuter.
  3. Stek grönkålen i olja och vatten. Salta och peppra.
  4. Riv osten. Blanda ihop ägg, mjölk och ost. Krydda med salt och peppar.
  5. Fyll pajskalet med grönkål och häll över äggstanningen. Strö över valnötterna. Grädda pajen i ugn tills den är fast, ca 25-30 minuter.
  6. Servera pajen med sallad.

Tips. Det går fint att byta ut valnötterna mot pumpa- eller solrosfrön. Lägg ev på aluminiumfolie mot slutet av gräddningen. Poängen för detta recept avser 6 portioner. Delas pajen istället i fyra portioner blir poängen istället 18.

Näringsvärden per portion grönkålspaj med valnötter

Energi 1609.2 kJ / 384.6 kcal
Fett
varav mättat fett
22.6
5.7
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
25
3
3.2
Protein 18.6

Vad tycker du om grönkålspaj med valnötter?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.