Färsbiffar med morotstzatziki har både plus och minus
2020-04-12 18:03:16

Färsbiffar med morotstzatziki vvdb.se
Färsbiffar med morotstzatziki har både plus och minus

Färsbiffar med morotstzatziki är ett recept jag sneglat på länge för jag tycker att det låter spännande. Nu har jag provat det och omdömet blev - så där. Vissa delar är väldigt goda, andra inte riktigt så goda.

Färsbiffarna som sådana är naturligtvis lika goda som färsbiffar alltid är. Färs kan smaksättas på så många olika sätt och ändå ha kvar den där något kompakta känslan av burgare, jämfört med den ganska lösa känslan av pannbiffar. Platta ut dem ordentligt och du har alternativa hamburgare som heter duga och passar toppen med en skiva ost, en dutt ketchup och ett frasigt rostat hamburgerbröd.

Morotstzatzikin då? Jo då, den var rätt bra den med. Men kom ihåg attt pressa ur (och ta vara på - morotsjuice är gott och nyttigt) det mesta av morotsjuicen innan man gör tzatzikin annars vätskar den sig ganska omgående. Det påverkar inte direkt smaken, men utseendet och upplevelsen. En droppe olivolja i denna gör allting tre gånger så gott!

Pastan - ja, gillar du inte tomater (till exempel som min fru) så blir det knivigt. Bara biffen, morotstzatziki och vanlig pasta blir lite torrt och tråkigt. Och följer man receptet till punkt och pricka blir det ... ja, jag vet inte. Det blir lite smaklöst. Men då jag fixade pastan separat till lunchen dagen efter, så hittade jag en lösning på det problemet. När du blandar tomat och olivolja, lägg då även till en gnutta basilika, lite salt och lite svartpeppar. Se sedan till att värma tomatröran innan du blandar den med pastan. Det blir otroligt mycket godare så.

Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 16 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Färsbiffar med morotstzatziki ingredienser/instruktioner

Biffar: 250 g pasta, 500 g nötfärs (10%), 1 tsk salt, 0.5 krm svartpeppar, 2 tsk torkad basilika, 10 g flytande margarin, 2 st tomat, 5 g olivolja, 2 tsk torkad basilika, 0.5 st romansallad, 0.5 förp sockerärter

Morotstzatziki: 200 g morot, 2 dl matyoghurt (8%), 10 g vitlök, 1 st salt & svartpeppar

  1. Börja med morotstzatzikin. Skala och riv morot och blanda med yoghurt och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  3. Smaksätt färsen med salt, svartpeppar och basilika. Forma till biffar och stek i margarin.
  4. Hacka tomaterna och blanda med olivolja och pasta. Smaksätt med basilika. Servera med färsbiffarna, sallad, sockerärter och morotstzatzikin.

Tips. Det går fint att variera med någon annan örtkrydda så ta den du gillar bäst!

Näringsvärden per portion färsbiffar med morotstzatziki

Energi 2344.6 kJ / 560.4 kcal
Fett
varav mättat fett
22.9
9.6
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
51.4
8.3
3.6
Protein 35.8

Vad tycker du om färsbiffar med morotstzatziki?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.