Currystuvad tonfisk
2020-05-26 18:43:46

Currystuvad tonfisk vvdb.se
Currystuvad tonfisk

Currystuvad tonfisk är något som passar både er som älskar pasta och er som föredrar ris. Denna tonfiskgryta blir lite vad du gör den till och passar nog kanske även till (ugns)stekt potatis om man så vill.

Det är ett recept som min fru hade med sig när vi flyttade ihop för cirka 10 år sedan. Vi åt det ofta förr i tiden men sedan har det fallit lite i glömska. Men nu var det dags att damma av den gamla receptboken och lägga till det till databasen.

Första gången jag lagade currysmakande tonfiskgryta gjorde jag misstaget att inte spara spadet ifrån tonfisken, vilket förstås var dumt, eftersom det innehåller så mycket smak. Jag tror egentligen att fiskbuljongtärningen är ganska onödig, för det är rätt mycket spad i två burkar tonfisk. Pressa ur spadet ur tonfisken i en behållare av något slag. Späd sedan med vatten tills du får sammanlagt 4 dl vätska.

Vi brukar äta denna mat med ris (och det är det som ligger till grund för näringsinnehållsdeklarationen här) men som ni ser så åt vi faktiskt pasta till istället. Prova om ni gillar tonfisk. Och gillar ni inte tonfisk, så prova ändå. Det är gott. Jag lovar!

Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 10 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Currystuvad tonfisk ingredienser/instruktioner

Currystuvad tonfisk: 2 burkar tonfisk i vatten, 150 g gul lök, 1.5 tsk curry, 15 g flytande margarin, 27 g vetemjöl, 4 dl tonfiskspad + vatten, 1 tärning fiskbuljong, 50 g matlagningsgrädde (4%), 200 g röd paprika, 250 g ris eller pasta

  1. Koka ris.
  2. Häll av vätskan från tonfisken och spara denna till såsen.
  3. Finhacka löken och tärna paprikan.
  4. Fräs curry och lök i margarin i någon minut.
  5. Späd ut tonfiskspadet med vatten tills du får sammanlagt 4 dl vätska.
  6. Rör i mjöl, spad och buljong. Koka upp under omrörning och låt puttra försiktigt i fem minuter.
  7. Häll i grädde och tonfisk. Smaka av med salt och svartpeppar.
  8. När allt blivit varmt, lägg i den tärnade paprikan. Servera med ris och en grönsallad.

Tips! Om du älskar äckliga ärtor kan man ha i 2-3 deciliter av dessa vedervärdiga gröna små bollar i såsen. Men gör inte det. Det är läbbigt!

Näringsvärden per portion currystuvad tonfisk

Energi 1572 kJ / 375.7 kcal
Fett
varav mättat fett
4.5
1
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
59.9
4.4
2.6
Protein 22.5

Vad tycker du om currystuvad tonfisk?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.