Fläskytterfilé i mangosås
2020-06-06 18:47:41

Fläskytterfilé i mangosås är en helt ok maträtt. I ärlighetens namn tycker jag inte att paprikan passar in riktigt på det sätt det beskrivs i receptet. Jag äter den hellre rå, vid sidan om.
Som sagt, det känns nästan som att receptmakaren tänkt "vi måste ha i något mer också, annars blir det för enkelt eller torftigt". Ni gör som ni vill, nu har jag i alla fall varnat er.
Receptet tillhör ett av de enklaste att tillaga, även om det tar lite tid. Skiva kött. Bryn. Finhacka lök. Bryn. Blanda ihop med grädde, mjölk, chutney och fond. Det är i princip allt som måste göras. Ja, okej då, inte helt och hållet, men nästan. Ni ser i recptet nedan exakt hur man ska göra.
Det var god mat, men inte fantastisk.
Förberedelsetid: 30-40 min
Portioner: 4
Points: 11 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.
Betyg:
Fläskytterfilé i mangosås ingredienser/instruktioner
Fläskytterfilé i mangosås: 800 g potatis, 600 g fläskytterfilé, 15 g flytande margarin, 1 st salt & peppar, 150 g rödlök, 10 g vitlök, 2.5 dl matlagningsgrädde (4%), 0.5 dl lättmjölk, 60 g mango chutney, 1 msk kalvfond, 100 g röd paprika
- Koka potatis.
- Skiva kött och bryn i hälften av margarinet, salta och peppra.
- Skala och finhacka lök och vitlök, fräs i resterande margarin. Blanda ner matlagningsgrädde, mjölk, mango chutney och fond. Låt det sjuda 5-6 minuter.
- Skiva paprika och lägg i tillsammans med köttet och låt det sjuda en stund till. Servera med pressad potatis.
Tips! Önskas tjockare sås, red med lite maizena.
Näringsvärden per portion fläskytterfilé i mangosås |
|
---|---|
Energi | 2002.1 kJ / 478.5 kcal |
Fett varav mättat fett |
13.7 4.7 |
Kolhydrat varav sockerarter varav fibrer |
52.9 16.3 5.2 |
Protein | 31.1 |