Högrevschili med tomat- och avokadosallad
2020-06-10 15:04:43

Högrevschili med tomat- och avokadosallad vvdb.se
Högrevschili med tomat- och avokadosallad

Högrevschili med tomat- och avokadosallad är en konstig maträtt. Chilin är enormt god, men avokadosalladen som skall serveras till passar inte alls och är dessutom inte speciellt god.

Att bara blanda avokado, tomater samt finhackad rödlök och droppa över färskpressad limejuice blir inte speciellt spännande. Det smakar mest bara tomat och lök. Avokado har en så mild smak att man inte känner av den alls annat än till konsistensen. Nä, jag äter hellre vitt bröd, ris eller andra gryn till den här chilin.

Chilin i sig då? Jo, den är fenomenal. Supergod, helt enkelt. Jag gillar långkok. Det är något rogivande med att ha en gryta puttrandes på spisen. En riktig gjutjärnsgryta skall det vara, förstås. De flesta långkok är dessutom väldigt enkla att tillreda:

Bryn lök och kött. Lägg i vitlök, kryddor och all vätska och låt sedan småkoka i cirka 3 timmar.

Kan det bli enklare?

Förberedelsetid: 40+ min
Portioner: 4
Points: 10 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Högrevschili med tomat- och avokadosallad ingredienser/instruktioner

Grytan: 600 g högrev, 150 g gul lök, 15 g olivolja, 10 g vitlök, 0.5 tsk chili flakes, 1 msk spiskummin, 5 dl vatten, 3 msk kalvfond, 400 g krossade tomater, 1 st salt & peppar

Tomat- & avokadosallad: 250 g körsbärstomat, 1 st avokado, 75 g rödlök, 0.5 st lime, 1 dl matyoghurt (8%), 0.5 st romansallad

  1. Skär köttet i mindre bitar.
  2. Skala och finhacka löken. Hetta upp oljan i en gryta och bryn löken. Pressa i vitlök. Bryn köttet i omgångar så att det får fin färg.
  3. Tillsätt chili flakes, spiskummin, vatten, kalvfond och krossade tomater. Låt puttra med locket på i 3 timmar så att köttet trillar sönder. Smaka av med salt och peppar
  4. Dela tomaterna och lägg i en skål. Skala och dela avokado i mindre bitar och finhacka löken. Lägg ner det i skålen. Pressa i saften från lime. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera chilin tillsammans med tomat- och avokadosallad, en klick yoghurt och grönsallad.

Tips! Strö över koriander vid servering. För lite matigare rätt, servera med rostat rågbröd. Kom då ihåg att lägga till SmartPoints för det! Med tanke på den långa tillagningstiden är detta en maträtt som med fördel lagas dagen innan den skall ätas.

Näringsvärden per portion högrevschili med tomat- och avokadosallad

Energi 1940.7 kJ / 463.8 kcal
Fett
varav mättat fett
30.5
11.7
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
14.1
10.6
4.5
Protein 32.6

Vad tycker du om högrevschili med tomat- och avokadosallad?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.