Tunnbrödsrullar med färsbiffar och ostkräm
2020-06-22 11:31:26

Tunnbrödsrullar med färsbiffar och ostkräm vvdb.se
Tunnbrödsrullar med färsbiffar och ostkräm

Tunnbrödsrullar med färsbiffar och ostkräm är väldigt gott och somrigt. Och eftersom själva biffarna kan förberedas timmar, dagar och till och med veckor i förväg, så är det ett snabblagat mål mat.

Biffarna är superenkla att laga. Skillnaden på hamburgare och pannbiffar är att burgarpucken skall bestå av enbart färs och kryddor. Pannbiffar innehåller ofta ägg, ströbröd, någon form av vätska, kryddor och en hoper andra ingredienser beroende på av man vill ha, exempelvis lök, fetaost, soltorkad tomat etc. En pannbiff blir generellt sett mindre kompakt än en burgare. Men i detta fall är det en så liten mängd ägg och ströbröd i färsen att biffen blir nästan lika kompakt som en burgare. Varför man då över huvudtaget behöver ha i ägget och ströbrödet kan man undra, men det är så det står i receptet.

Dessa biffar kan grillar eller stekas, och sedan frysas om man vill kunna tillaga denna mat riktigt snabbt någon gång i den närmaste framtiden.

Ostkrämen består av pepparrot, riven lagrad hårdost och gräddfil. Löjligt enkelt att sno ihop, med andra ord.

Bred ostkrämen på tunnbröden, strimla burgarbiffarna och fördela tillsammans med balsamvinägersprayade grönsaker på bröden och rulla ihop.

Kan inte bli enklare än så!

Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 14 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Tunnbrödsrullar med färsbiffar och ostkräm ingredienser/instruktioner

Tunnbrödsrullar med färsbiffar och ostkräm: 500 g nötfärs (10%), 1 st ägg, 16 g ströbröd, 10 g rapsolja, 4 st tunnbröd, 0.5 st romansallad, 30 g riven lagrad hårdost, 1 dl gräddfil, 1 msk riven pepparrot, 2 st tomat, 75 g rödlök, 0.5 st gurka, 1 msk balsamvinäger

  1. Blanda samman färs, ägg och ströbröd. Krydda med salt och peppar. Forma färsen till biffar. Stek biffarna i olja på båda sidorna.
  2. Låt biffarna svalna något och skär dem sedan i skivor och lägg mitt på tunnbrödet tillsammans med sallad.
  3. Rör samman riven ost, gräddfil och pepparrot. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skiva tomater och hacka rödlök och gurka. Häll över vinäger. Lägg ostkräm på biffarna och toppa med tomater, lök och gurka.
  5. Vik ihop tunnbröden och servera.

Tips. Det går fint att steka biffarna i ugn på 200 grader i ca 15-20 minuter.

Näringsvärden per portion tunnbrödsrullar med färsbiffar och ostkräm

Energi 2065.5 kJ / 493.7 kcal
Fett
varav mättat fett
22.7
10.5
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
34.9
8.4
1.7
Protein 36

Vad tycker du om tunnbrödsrullar med färsbiffar och ostkräm?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.