Fläskgryta med ananas med lite för mycket persilja
2020-08-19 17:17:08

Fläskgryta med ananas vvdb.se
Fläskgryta med ananas med lite för mycket persilja

Fläskgryta med ananas innehåller, i min mening, lite för mycket persilja. Förutom det så gillade jag den här maten ganska bra. Många har problem med frukt i mat, men jag gillar det.

Pizza med både banan och ananas är mina favoriter. Frugan tycker däremot inte riktigt det samma så hon rynkade lite på näsan åt maten på tallriken, men sade senare att det inte var så hemskt.

Det bästa med fläskgryta med ananas är att den går snabbt att tillreda. Receptet är som ni ser ganska rakt på sak och innehåller inte massor av olika konstiga ingredienser. Det är lite koka, lite tärna, lite bryna... sen är det i princip klart. Perfekt för den stressade familjefadern.

Ja, ni har ju märkt att antalet inlägg här på bloggen har droppat av drastiskt - en kombination av sommar och semester, samt att, som jag tidigare nämnt, börjar få slut på nya recept att prova på. Man faller tillbaka och kör på gamla beprövade saker man vet att man gillar. Och hur roligt blir det att skriva om samma gamla pasta med köttfärssås gång efter gång? Sist, men inte minst, så har jag ju blivit pappa till en liten grabb, så det här med att blogga hamnar lite i kulisserna. Jag tror ni förstår...

Förberedelsetid: 30-40 min
Portioner: 4
Points: 13 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Fläskgryta med ananas ingredienser/instruktioner

Fläskgryta med ananas: 200 g ris, 600 g skinkstek, 300 g gul lök, 15 g vetemjöl, 2 dl buljong, 18 g dijonsenap, 1 dl matlagningsgrädde (4%), 1 förp ananas i bit, 0.5 dl persilja, hackad, 1 tsk smör, 1 st salt & peppar

  1. Tärna köttet.
  2. Koka ris.
  3. Bryn kött och lök och lägg det i en gryta. Pudra över mjölet, krydda och slå på buljongen.
  4. Småkoka 15 minuter. Rör ner senap och grädde och koka ytterligare 10 minuter.
  5. Lägg på ananas och persilja. Servera med ris.

Tips! Byt ut riset mot andra matgryn.

Näringsvärden per portion fläskgryta med ananas

Energi 1963.9 kJ / 469.4 kcal
Fett
varav mättat fett
11.8
4.4
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
53
7.5
2.9
Protein 35.4

Vad tycker du om fläskgryta med ananas?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.