Halloumi stroganoff med ris
2020-09-12 09:51:43

Halloumi stroganoff med ris vvdb.se
Halloumi stroganoff med ris

Halloumi stroganoff med ris har jag nu tillagat för andra gången. Jag var först skeptisk, för första gången blev det inte så bra. Men frugan insisterade så det var bara att köra på.

Och denna gång blev resultatet enormt mycket bättre än förra gången - antagligen för att jag denna gång läste receptet lite mer noga. Det är (tydligen) viktigt att halloumin får en rejäl stekyta på alla sidor. Enklast uppnår man detta genom att först skiva halloumin och sedan skära den i stavar. Jag gjorde mina ungefär i samma storlek som jag skulle ha gjort om det var falukorv jag använde istället för stekost. De blev cirka 4 cm långa med en snittyta på ungefär en kvadratcentimeter. Jag stekte dessa gyllene i en stekpanna. Det blev rätt mycket av 250 gram halloumi, så jag fick steka osten i två omgångar.

När proteinet väl var förberett och fint, så fortsatte jag med resten av receptet. Tack vare stekytan på osten så geggade den inte ihop till en smet som förra gången och resultatet blev kalasfint och supergott.

Jag lade inte morötterna i grytan - tyckte inte att det verkade passa så bra. Det fick bli en sallad vid sidan om istället.

Förberedelsetid: 30-40 min
Portioner: 4
Points: 14 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Halloumi stroganoff med ris ingredienser/instruktioner

Halloumi stroganoff med ris: 250 g ris, 250 g halloumi, 7 g rapsolja, 150 g gul lök, 5 g vitlök, 54 g tomatpuré, 2.5 dl matlagningsgrädde (4%), 400 g krossade tomater, 1 tärning grönsaksbuljong, 300 g morot, 15 g dijonsenap, 1 msk balsamvinäger, 2 tsk torkad timjan, 1 st salt & peppar, 1 påse sallad, 250 g körsbärstomat

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär halloumi i stavar och stek gyllene i olja (viktigt att de får stekyta). Hacka lök och stek med. Pressa i vitlök och blanda ner tomatpuré, fräs med ett tag.
  3. Häll ner matlagningsgrädde, krossade tomater och buljongtärning. Skär morötter i stavar och lägg ner i grytan. Låt puttra några minuter.
  4. Smaka av med senap, balsamvinäger, timjan, salt och peppar, men rör inte för mycket.
  5. Servera med ris, sallad och tomater.

Tips. Det går fint att riva morötterna istället för att skära dem i stavar.

Näringsvärden per portion halloumi stroganoff med ris

Energi 2212.4 kJ / 528.8 kcal
Fett
varav mättat fett
18.4
10.1
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
66
14.3
5.1
Protein 21.5

Vad tycker du om halloumi stroganoff med ris?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.