Örtkyckling i ugn med röd och gul paprika
2020-09-24 14:03:39

Örtkyckling i ugn vvdb.se
Örtkyckling i ugn med röd och gul paprika

Örtkyckling i ugn är en sån där tacksam maträtt som nästan sköter sig själv. Jag följde tipset som följer med receptet och körde mina potatisar i ugnen istället för att koka dem. Enklare, snabbare och godare på det viset, om ni frågar mig.

Ja, med en varmluftsugn så kan man ju köra mycket i ugnen samtidigt, vilket dessutom förenklas av att potatisen kräver samma temperatur och tid i ugnen som kycklingen gör. Snacka om två flugor...

Som ni ser på bilden så är det både röd och gul paprika i såsen. Anledningen till detta är att den röda paprika var slut i affären när vi handlade. Fick bli en gul istället, tycker inte att det spelar så värst stor roll. Nåja, till saken hör att jag i våras började odla en egen paprikaplanta hemma och den tog sig fint. Nästan lite för fint, för den växte sig så stor att jag inte kunde ha den hemma längre. Den skänktes till en kollega som har ett växthus. Där växte den sig riktigt stor och ger fortfarande mycket frukt. Som tack för att han fick plantan fick jag en av frukterna.

vips så hade jag en röd paprika ändå. Strunt samma, tänkte jag, ner i grytan med den också.

Hur smakade det då, undrar ni, mina vetgiriga små sötnosar till läsare. Jodå, det smakade alldeles utmärkt. Gräddigt, ostigt och paprigt (?) med gyllene potatisar till. Mycket mumsigt.

Förberedelsetid: 30-40 min
Portioner: 4
Points: 8 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Örtkyckling i ugn ingredienser/instruktioner

Örtkyckling i ugn: 600 g kycklingfilé, 5 g flytande margarin, fri mängd salt, fri mängd peppar, 200 g röd paprika, 2.5 dl matlagningsgrädde (4%), 1.5 msk kycklingfond, 1 tsk torkad timjan, 1 tsk torkad basilika, 70 g riven ost (24%), 800 g potatis, 0.5 st romansallad

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Bryn kycklingfiléerna i margarin, krydda med salt och peppar.
  3. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Strimla paprikan och lägg i formen.
  4. Blanda matlagningsgrädde, fond, timjan och basilika och häll det över kycklingen. Strö över osten. Tillaga i ugn ca 20-25 minuter.
  5. Koka under tiden potatisen. Servera med sallad.

Tips! Pressa potatisen eller gör potatisklyftor i ugn att servera till.

Näringsvärden per portion örtkyckling i ugn

Energi 1714.8 kJ / 409.8 kcal
Fett
varav mättat fett
10.4
4.7
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
37.7
4.8
4.6
Protein 37.9

Vad tycker du om örtkyckling i ugn?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.