Korvpanna med majs är trist mat
2020-10-01 09:02:08

Korvpanna med majs vvdb.se
Korvpanna med majs är trist mat

Korvpanna med majs var tyvärr inte alls så god som jag hade hoppats. För det första så ser maten inte ut som på bilden i receptet. Där ser det ut att vara som en pyttipanna, men i själva verket blir det mer som en smaklös korv stroganoff, som ni själva kan se.

Det är dock en väldigt enkel maträtt att tillaga, så gillar du korv i tomatsås så antar jag att det kan tilltala dig. Som jag skrev ovan så ser det ut som korv stroganoff, men det smakar tyvärr bara hälften så gott. Stroganoff av olika slag tillhör mina favoriter (ni läste väl om min halloumi stroganoff, publicerad den 12:e sept 2020?), but this ain't it!_

Majsen känner man inte mycket smak av alls, koven smakar... ja, korv, och såsen smakar som en aningen sur tomatsås. Trist, helt enkelt. Om ni provar denna, så hör gärna av er och berätta vad ni tyckte.

Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 11 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Korvpanna med majs ingredienser/instruktioner

Korvpanna med majs: 180 g ris, 150 g gul lök, 500 g VV chorizo, 5 g rapsolja, 0.5 burk majs, 400 g krossade tomater, 40 g ajvar relish, stark, 1 dl minifraiche (5%), 1 st salt & peppar, 1 krm socker, 2 tsk balsamvinäger

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och hacka lök. Skiva korv.
  3. Hetta upp olja i en panna och stek lök, korv och majs några minuter. Häll på krossade tomater och blanda ner ajvar och fraiche. Smaka av med salt, peppar, socker och balsamvinäger.
  4. Servera med ris.

Tips! Byt ut ris mot pasta eller bulgur. Blanda ner hackad persilja innan servering.

Näringsvärden per portion korvpanna med majs

Energi 1873.5 kJ / 447.8 kcal
Fett
varav mättat fett
14.6
6.6
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
57.7
11
3.7
Protein 18.5

Kommentarer

2020-10-29 21:57:14 Maria kommenterade:

Tror du inte att lite mer nollpointsiga kryddor hade gjort den roligare? :)

2020-10-30 09:52:09 VVDb.se svarade:

Hej Maria.
Jo, med lite intressant kryddning skulle detta säkerligen bli mycket bättre. Jag lagar, smakar och recenserar recepten som de "ska vara", utan att hitta på egna hyss, så att recesionen blir ärlig och rättvisande. Skulle jag laga till denna mat igen skulle jag antagligen krydda den med en rejäl dos oregano och / eller basilika eftersom båda dessa kryddor funkar bra med tomat.

Vad tycker du om korvpanna med majs?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.