Kyckling i dragonsås med ris och blomkål är ok
2020-11-03 19:52:58

Kyckling i dragonsås med ris vvdb.se
Kyckling i dragonsås med ris och blomkål är ok

Kyckling i dragonsås med ris innehåller så mycket ingredienser att man tror att det bara måste vara en helt fantastisk rätt, men tyvärr är den ganska medioker.

Ja, det vill säga, den är inte på något vis otäck eller dålig, men inte heller så underbar som man vill att den skall vara. En sak jag lärde jag mig dock, och det är att brynt blomkål i en kycklinggryta fungerar på ungefär samma sätt som riven morot i köttfärs - ett superbra "utfyllningsmaterial" I grytan ser man knappt skillnad på kål och kyckling - det är bara konsistensen som skijer dem åt.

Men trots både (!) kalv- och kycklingfond, vitlök, gul lök, vitt vin och dijonsenap så är detta recept så ultramilt att även den mest vaniljälskande person skulle uppskatta det. Personligen gillar jag saker med mer oupmh i smaken, så det lär dröja ett bra tag innan jag lagar till detta käk igen.

Vi hade tyvärr en monstruös kycklingfilé samt ett par småbitar, så för att det skulle gå lätt att lägga upp fyra lika stora portioner så fick jag hjälp av frugan att separera köttet i mindre delar, vilket förklarar utseendet på grytan.

Förberedelsetid: 30-40 min
Portioner: 4
Points: 12 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Kyckling i dragonsås med ris ingredienser/instruktioner

Kyckling i dragonsås med ris: 250 g ris, 375 g blomkål, 5 g rapsolja, 600 g kycklingfilé, 10 g flytande margarin, 150 g gul lök, 5 g vitlök, 1.5 dl vitt matlagningsvin, 2 msk kycklingfond, 10 g dijonsenap, 2 msk torkad dragon, 1 st salt & peppar, 2.5 dl gräddmjölk (6%), 8 g maizena redning, 2 tsk kalvfond, 1 nypa socker, 1 påse sallad, 100 g morot

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär blomkål i mindre buketter och stek knappt mjuk i olja. Lägg åt sidan.
  3. Dela kyckling på längden, bryn i margarin runt om till fin färg. Strimla lök och skiva vitlök. Låt fräsa med. Tillsätt matlagningsvin, kycklingfond, dijonsenap, dragon, salt och peppar. Låt puttra samman en stund.
  4. Häll på gräddmjölk och red med maizena. Smaka av med fond, salt, peppar och ev en nypa socker. Låt puttra en liten stund. Lägg i blomkålen och låt den bli varm.
  5. Blanda sallad med riven morot. Servera grytan med ris och sallad.

Tips! För snabbare tillagning skär kycklingen i mindre bitar.

Näringsvärden per portion kyckling i dragonsås med ris

Energi 1955.2 kJ / 467.3 kcal
Fett
varav mättat fett
10
3.7
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
53.3
10.5
3.5
Protein 39.7

Vad tycker du om kyckling i dragonsås med ris?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.