Korv- och potatissoppa är kalasgott
2020-11-11 15:12:31

Korv- och potatissoppa vvdb.se
Korv- och potatissoppa är kalasgott

Korv- och potatissoppa - letar du efter något enkelt att tillaga och samtidigt enormt gott att äta, so look no further, som man säger på engelska.

Detta är en gammal hederlig korvsoppa som helt enkelt inte innehåller något annat än så grundläggande ingredienser som korv, potatis och purjolök. Koka detta i grönsaksbuljong tills potatisen är mjuk. Sen är det klart att äta.

Du kryddar soppan med hela svartpepparkorn och ett par lagerblad och en dutt salt. Mer än så krävs inte. Denna soppa är ett utmärkt exempel på hur recept inte nödvändigtvis blir bättre bara för att de innehåller en stor mängd avancerade ingredienser. Korv- och potatissoppa är på detta vis precis tvärt emot Kyckling i dragonsås med ris som jag skrev om för nån vecka sedan.

Förberedelsetid: 30-40 min
Portioner: 4
Points: 12 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Korv- och potatissoppa ingredienser/instruktioner

Korv- och potatissoppa: 800 g potatis, 500 g middagskorv (9%), 250 g purjolök, 2 tärning grönsaksbuljong, 8 dl vatten, 5 st svartpepparkorn, 5 st lagerblad, 0.5 tsk salt

  1. Skala och tärna potatis
  2. Finstrimla purjolök
  3. Strimla eller tärna middagskorven
  4. Koka upp vatten med buljongtärningar
  5. Lägg i potatis, purjolök, pepparkorn och lagerblad. Låt koka potatisen till den är ungefär halvklar.
  6. Lägg i korven och koka till potatisen är mjuk.

Tips! Krydda med egna kryddor efter smak. Oregano och/eller timjan fungerar bra. Du kan också använda andra rotfrukter i soppan. Det är också gott med en liten mängd rimmat fläsk eller bacon i.

Näringsvärden per portion korv- och potatissoppa

Energi 1646.8 kJ / 393.6 kcal
Fett
varav mättat fett
12.8
6.5
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
47.7
6.9
5.9
Protein 17.2

Vad tycker du om korv- och potatissoppa?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.