Enkel köttgryta
2021-02-03 17:23:59

Enkel köttgryta var faktiskt en väldigt välkommen måltid. Det var dags för lite rejäl husmanskost nu när vädret är lite kallare och snöigare än vanligt. Fläskkotlett är tacksamt kött som duger till nästan allt.
Ja, när till och med frugan säger "det här var riktigt gott" om vanlig husmanskost, då vet jag att jag har lyckats med krubbet. Och precis som namnet antyder, det är en mycket enkel gryta att tillaga.
Tyvärr var maten så god att jag helt glömde bort att ta en egen bild och jag ber så hemskt mycket om ursäkt, men jag återanvänder Viktväktarnas egen bild. Hoppas ni inte blir sura nu när jag lagt ut en länk till er och allt.
Hur man tillagar maten står som vanligt i rutan där nere. Prova och låt er väl smaka!
Förberedelsetid: 30-40 min
Portioner: 4
Points: 9 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.
Betyg:
Enkel köttgryta ingredienser/instruktioner
Enkel köttgryta: 800 g potatis, 600 g kotlett i bit, 250 g morot, 75 g gul lök, 15 g flytande margarin, 1 msk japansk soja, 2 msk kalvfond, 2.5 dl matlagningsgrädde (4%), 2.5 dl vatten, 1 tsk salt, 1 krm peppar, 8 g maizena redning, 250 g broccoli
- Skala och koka potatis.
- Skär köttet i mindre bitar. Skala och dela morot i mindre bitar. Skala och hacka löken.
- Smält margarinet i en gryta. Bryn kött, morot och lök ett par minuter.
- Tillsätt soja och kalvfond och låt det bryna med en liten stund.
- Tillsätt matlagningsgrädde, vatten, salt och peppar. Rör om och låt det småkoka under lock i minst 20 minuter. Smaka ev av med mer salt och peppar. Om tjockare sås önskas, red av med maizena utrört i lite vatten.
- Dela broccoli i buketter och koka ett par minuter i lättsaltat vatten.
- Servera köttgrytan med potatis och broccoli.
Tips! För att spara tid och kastruller, låt broccolibuketterna koka med i köttgrytan de sista fem minuterna.
Näringsvärden per portion enkel köttgryta |
|
---|---|
Energi | 1815.9 kJ / 434 kcal |
Fett varav mättat fett |
8.6 2.2 |
Kolhydrat varav sockerarter varav fibrer |
44.5 9.2 7.5 |
Protein | 39.4 |