Quesadillas med kryddig kyckling behöver mer ost men är gott ändå
2021-04-23 18:25:09

Quesadillas med kryddig kyckling vvdb.se
Quesadillas med kryddig kyckling behöver mer ost men är gott ändå

Quesadillas med kryddig kyckling förvånade. Först tyckte jag att det var för lite ost för att det skulle bli bra quesadillas, men sedan visade det sig att det inte var så illa ändå.

Men lite mer ost skulle ändå behövas. Osten i quesadillas är ju det som håller ihop hela kakan - den fungerar lite som klister kan man säga, den smälter och kladdar ihop bröd och innehåll. Jag valde en något fettsnålare typ av ost och kunde på så vis ha en lite större mängd ost än vad som står i receptet, men näringsvärdena som listas här gäller för receptet som det presenteras.

Hej förresten! Det var länge sedan något nytt hamnade här på bloggen. Det är förstås en kombination av att jag nu är föräldraledig och har fullt upp med att ränna efter min lilla son som far fram fortare än jag egentligen gillar. Men man kan inte hindra framsteg och utveckling, vare sig man vill det eller inte. Dessutom är det ju så att mängden recept som intresserar mig börjar sina. Vi har våra favoriträtter som vi lagar gång efter gång och det kommer fortsätta så så länge vi gillar dem.
Men här är ändå ett nytt recept och jag har faktiskt två till på lager, och de kommer publiceras nån gång i vår. Ha det så bra så länge!

Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 11 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Quesadillas med kryddig kyckling ingredienser/instruktioner

Kryddblandning: 1 tsk rökt paprikapulver, 1 tsk salt, 1 tsk spiskummin, 1 tsk lökpulver

Quesadillas: 600 g kycklingfilé, 10 g rapsolja, 8 st mellanstora tortillabröd, 80 g riven ost (24%), 1 påse sallad, 0.5 burk majs, 150 g rödlök, 1 burk chunky salsa

  1. Skiva kycklingfiléerna i tunna skivor. Lägg kycklingen i en påse och tillsätt paprikapulver, salt, spiskummin och lökpulver. Massera in kryddorna ordentligt och stek sedan kycklingen i olja.
  2. Fördela kycklingskivorna på 4 av bröden, strö över ost. Lägg på de andra bröden och tryck ihop. Stek i torr panna, ett par minuter på varje sida.
  3. Servera med sallad, majs, strimlad rödlök och salsa.

Tips! Det kan vara lättare att vända quesadillan med hjälp av en tallrik, lägg tallriken över stekpannan, vänd och låt därefter quesadillan glida ner i pannan igen och stek ett par minuter.

Näringsvärden per portion quesadillas med kryddig kyckling

Energi 2070.3 kJ / 494.8 kcal
Fett
varav mättat fett
13.8
5
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
48
4.5
2.6
Protein 42

Vad tycker du om quesadillas med kryddig kyckling?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.