Quesadillas med syrlig salsa
2021-08-11 19:45:39

Quesadillas med salsa vvdb.se
Quesadillas med syrlig salsa

Quesadillas med salsa var gott men lämnar ändå lite att önska. Den hemmagjorda salsan var lite småtråkig då den bestod av inget annat än finhackad rödlök, körsbärstomater och lite limejuice.

Hej på er allesammans (ni tre som läser bloggen)! Det var hemskt länge sedan sist. Lillgrabben växer och med honom hans vilja och behov av att leka och skoja. Det blir mycket bus och lajbans på dagarna och inte så mycket tid åt att blogga och testa ny mat. Men jag försöker när jag kan. Idag blev det ny mat och jag ville inte missa chansen att dela med mig av detta recept på quesadillas med hemlagad syrlig salsa.

Med salsan borträkad blir energimängden per portion ungefär 408 kcal, och med salsan cirka 425 kcal. Det är alltså en ganska "liten" måltid, så att säga. Frugan är ju som bekant inte nån älskare av färska tomater, så hon föredrog att köra med lite köpt tacosås. Själv är jag dock väldigt förtjust i både rödlök och körsbärstomater (eller tomater rent generellt) och valde inte bort något. Men det blir lätt lite för mycket lime enligt detta recept, så provar ni detta gör inte som jag. Häll inte i all limejuice med en gång, utan smaka er fram.

Det framgår inte helt tydligt av receptet att man inte ska använda all köttfärs till quesadillasarna (?). Försöker man med det så blir dom typ 3 cm tjocka och så ska det ju inte vara. Fördela färsröran till två bunkar. Ta hälften av röran i en bunke och använd till den första quesadillan (en halv quesadilla per portion) och servera resten av röran vid sidan om, som ni ser på bilden.

Eftersom jag alltid lagar fyra portioner, två till middag och två till lunch dagen efter, så blev det ju röra och tortillas kvar. Men istället för att tillaga dem vid samma tillfälle så fick det stå i kylen över natten. Denna rätt är inte bäst i världen på att värmas i microvågsugnen dagen efter.

Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 11 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Quesadillas med salsa ingredienser/instruktioner

Quesadillas med salsa: 150 g gul lök, 5 g olivolja, 400 g nötfärs (10%), 1 dl majs, 75 g rödlök, 125 g körsbärstomat, 1 st lime, 1 nypa salt, 80 g riven ost (24%), 4 st mellanstora tortillabröd

Tacokrydda: 1 tsk salt, 1 tsk chilipulver, 0.5 tsk spiskummin, 1 tsk paprikapulver, 1 tsk torkad oregano

  1. Skala och finhacka löken, fräs i olivolja på medelhög värme tills den är mjuk. Lägg i färsen och stek tills den är klar. Ta av stekpannan från plattan, lägg i tacokryddorna och majsen och rör runt.
  2. Skala och hacka rödlöken fint. Hacka tomater. Blanda ihop rödlök, tomat och limesaft. Smaka av med salt.
  3. Lägg lite av den stekta färsen och osten på två tortillabröd. Toppa med två bröd och stek i en torr panna tills brödet blivit knaprigt.
  4. Servera med tomat- och rödlöksblandningen.

Tips! Blanda färsk koriander i tomatblandningen. Fördela färsröran på resterande bröd också, men kom ihåg att lägga till SmartPointsvärde för de extra bröden. 1 tortillabröd har 4 SmartPoints.

Näringsvärden per portion quesadillas med salsa

Energi 1777.9 kJ / 424.9 kcal
Fett
varav mättat fett
19.7
8.9
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
29.9
5.4
3.1
Protein 30.4

Vad tycker du om quesadillas med salsa?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.