Pulled beef är ett långkok värt tiden
2021-09-25 18:43:34

Pulled beef vvdb.se
Pulled beef är ett långkok värt tiden

Pulled beef var en riktig hit. Smaken är fantastisk med precis lagom hetta tack vare två teskedar sambal. En viss sötma finns där också eftersom farinsocker ingår i skyn.

Smakkombinationen ljus lageröl, sambal, farin, vitlök, lök och oxbuljong ger det redan fina köttet en fenomenal smak. Efter fyra timmar i grytan så kunde man, med hjälp av två gafflar dra isär köttet i trådar. Jag mosade sedan de grönsaker som fortfarande var hela i skyn och lade tillbaka det pullade köttet i grytan. Det kanske låter som mycket jobb att ha en gryta igång i fyra timmar, men det är det faktiskt inte. Allt man behöver göra är att först bryna köttet och sedan bara ha i övriga ingredienser i grytan, sen sköter det sig självt.

Resultatet blev en otroligt smakrik och saftig wrap fylld med kött och grönsaker. Ärligt talat så skippade jag purjolöken helt och hållet. En halv purjolök fördelad på fyra portioner blir rätt mycket. Jag skulle nog hellre haft den i grytan också, men det får bli nästa gång. Jag fördelade hälften att köttet i min portion på tortillabrödet, lade på sallad och paprika. Resten av köttet fick ligga utanför. Det var en VÄLDIGT trevlig smakupplevelse.

Förberedelsetid: 40+ min
Portioner: 4
Points: 11 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Pulled beef ingredienser/instruktioner

Pulled beef: 600 g högrev, 10 g olivolja, 1 st salt & peppar, 150 g gul lök, 0.5 st lime, 2 dl alkoholfri öl, 2 dl vatten, 1 tärning köttbuljong, 13 g farinsocker, 10 g sambal oelek, 10 g vitlök, 4 st medelstora tortillabröd, 1 påse sallad, 200 g orange paprika, 125 g purjolök

  1. Bryn köttet runt om i olja i en gryta och krydda med salt och peppar. Om du vill korta koktiden något, dela köttet i mindre bitar innan det bryns.
  2. Skala och klyfta löken och lägg ner i grytan och pressa över saften från limen. Häll på öl, vatten, köttbuljongtärning, farinsocker, sambal och pressa i vitlök och rör om. Lägg på ett lock.
  3. Koka upp och låt sedan puttra på låg värme på spisen i 3-4 timmar, (1-2 timmar om du skurit köttet i bitar) tills köttet trillar sönder. Ta upp köttet/köttbitar och ”riv” sönder det med två gafflar. Spar vätskan.
  4. Späd eventuellt med lite av vätskan och rör om. Servera köttet i tortillabröd tillsammans med sallad, paprikabitar och strimlad purjolök.

Tips! Det funkar fint att frysa in resterande tortillabröd.

Näringsvärden per portion pulled beef

Energi 2033.9 kJ / 486.1 kcal
Fett
varav mättat fett
24.6
9.8
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
32.1
9.5
3
Protein 33.6

Vad tycker du om pulled beef?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.