Texmex-sallad var oväntat gott
2021-10-17 16:53:43
Texmex-sallad verkade lite spännande tyckte jag, så jag köpte på mig lite lövbiff när det ändå var bra pris. Det är en salladsrätt som är väldigt enkel att tillreda.
Allt man gör är att finstrimla lövbiffen och krydda den med salt, peppar och spiskummin. Sen steker man den snabbt (3-5 minuter) och blandar med romansallat, avrunna kidneybönor, majs och rödlök. Man kan förstås lägga i vilka grönsaker man vill och känner för. De flesta grönsaker är ju ändå zero points så det är bara att vräka på.
Dressing bestående av gräddfil, keso och chilisås? Jepp, det funkar. Tro mig. Som ni ser är detta en enkel men ändå festlig måltid, så det finns inte så värst mycket mer att säga om den. Det var mycket gott. Den skulle serveras med "en skiva rågbröd" men det framgick inte vilken typ, så jag köpte faktiskt några rågbrödsfrallor. Receptet säger inget om smör på brödet, men jag tog det på min och struntade högaktningsfullt i att räkna points på det.
Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 12 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.
Betyg:
Texmex-sallad ingredienser/instruktioner
Salladen: 500 g nötinnanlår/lövbiff, 10 g rapsolja, 0.5 tsk spiskummin, 1 förp kidneybönor, 1 burk majs, 0.5 st romansallad, 150 g rödlök, 4 skivor rågbröd
Dressing: 1 dl gräddfil, 100 g cottage cheese (1.5%), 40 g chilisås, 1 nypa salt & peppar
- Skär köttet i strimlor. Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn köttet runt om i 3-5 minuter. Krydda med spiskummin, salt och peppar.
- Skölj bönorna och låt de rinna av tillsammans med majsen.
- Dela salladen i lagom stora bitar. Skala och skiva löken.
- Blanda sallad med bönor, majs, lök och kött.
- Blanda gräddfil och cottage cheese med chilisås, salta och peppra.
- Servera salladen med bröd och dressing.
Tips. Hacka äpple och blanda ner i salladen för lite extra krisp.
Näringsvärden per portion texmex-sallad |
|
---|---|
Energi | 1312 kJ / 313.6 kcal |
Fett varav mättat fett |
8.8 3.5 |
Kolhydrat varav sockerarter varav fibrer |
15.1 6.9 5 |
Protein | 39.5 |