Pannkakor är en klassisk favorit
2021-12-13 11:21:58

Pannkakor vvdb.se
Pannkakor är en klassisk favorit

Pannkakor - ja, vad ska man egentligen säga om en helt vanlig klassisk pannkaka som ni inte redan vet? Jag tror inte det finns något egentligen, för ingen i hela världen kan väl ha undgått denna maträtt.

Det finns pannkakor från Afrika, Asien och Australien. Det finns tjocka pannkakor, tunna pannkakor, plättar och pannkakor tillagade i ugn. Pannkakor som efterrätt, som förrätt eller som varmrätt. Pannkaksrullar med svampstuvning, strutar fyllda med sylt à la Rasmus Nalle eller centimetertjocka kakor proppfulla med fläsk. Man kan göra torn av plättar och pannkakstårtor som dryper av sirap, sylt och grädde.

När jag var liten stekte min kära mor pannkakor till mig och min bror varenda fredag i många års tid. Jag tror ganska säkert att hon var ganska trött på pannkakslaggen, men vi... vi älskade pannkakor. Och gör det än idag. Och faktum är att om man bortser från sylten så är pannkakor inte speciellt kaloririkt.

Jag tror det viktigaste är att a) ha en riktig lagg (plätt eller pannkaks) och att b) inte grädda dem på för hög värme.

Förberedelsetid: 40+ min
Portioner: 4
Points: 10 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Pannkakor ingredienser/instruktioner

Pannkakor: 150 g vetemjöl, 0.5 tsk salt, 6 dl lättmjölk, 3 st ägg, 50 g flytande margarin

  1. Blanda mjöl och salt.
  2. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet.
  3. Häll i resten av mjölken och vispa ut.
  4. Tillsätt sist äggen och häften av det flytande margarinet. Vispa ordentligt.
  5. Använd ett decilitermått för att mäta upp smet till en pannkaka.
  6. Resten av margarinet används till gräddning av pannkakorna.
  7. Grädda pannkakorna på mellanhög temperatur.

Tips! Servera pannkakor med massor av god sylt!

Näringsvärden per portion pannkakor

Energi 1352.9 kJ / 323.3 kcal
Fett
varav mättat fett
15.5
2.6
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
30.9
4.2
1.1
Protein 14.5

Vad tycker du om pannkakor?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.