Mac 'n' cheese med ostbågar
2022-04-13 15:41:48

Mac 'n' cheese vvdb.se
Mac 'n' cheese med ostbågar

Mac 'n' cheese är en rätt bestående av makaroner som kokas mjuka i en ostsås, oftast med smak av cheddar.

Macaroni and cheese kan också innehålla andra ingredienser, såsom ströbröd eller kött. Den liknar stuvade makaroner, fast med ostsmak, helt enkelt.

Traditionell mac 'n' cheese är en gryta som tillreds i ugnen, men den kan likt stuvade makaroner lika gärna tillagas i en kastrull ovanpå spisen. Det finns färdiga såsmixpulver som man bara blandar med mjölk eller vatten, men är man en finsmakare så gör man sin egen béchamelsås och rör ner riven ost. Resultatet blir mornay-liknande sås, i vilken man sedan kokar makaronerna.

En mattrend just nu är dock den lite knasiga och roliga varianten där man helt enkelt löser upp ostbågar i kokande vatten och sedan kokar makaronerna däruti. Jag var naturligtvis tvungen att prova. Och det fungerar klockrent! Man skall dock ta i beaktning att denna mat skall ätas omedelbart. Den klarar inte att sparas till senare, lunchlådor eller liknande, för makaronkladdet stelnar så fort det blir kallt. Så rör ihop (och sluta för sjutton gubbar inte röra), servera, ät. Ta disken sedan.

Maten är förstås väldigt kaloririk så det blir inte några stora portioner direkt. Jag åt med lätthet två portioner och blev inte mer än lagom mätt. Macaroni cheese av cheez doodles är mer en kul grej än något hållbart hälsosamt, om vi säger så. Men gott. Såååå gott.

Förberedelsetid: 10-15 min
Portioner: 4
Points: 12 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Mac 'n' cheese ingredienser/instruktioner

Mac 'n' cheese: 200 g makaroner, 160 g ostbågar, 5 dl vatten, 1 nypa salt

  1. Häll vatten i en kastrull och sätt plattan på mellanvärme.
  2. Lägg i ostbågarna.
  3. Rör omkring tills alla ostbågar har lösts upp i vattnet.
  4. Lägg i makaronerna och låt koka sakta tills de är mjuka och ätbara, cirka 8-10 minuter.

Tips! Sluta aldrig röra. Det kommer kleta fast duktigt i botten på kastrullen ändå, utan att det bränner fast! Och tro det eller ej, du vill nog gärna salta lite grand, för ostbågar är inte så salt som du tror!

Näringsvärden per portion mac 'n' cheese

Energi 1633.4 kJ / 390.4 kcal
Fett
varav mättat fett
13
4
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
57.5
2.5
2
Protein 9.4

Vad tycker du om mac 'n' cheese?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.