Texmex-frittata med färs och jalapeños
2018-05-03 07:08:37

Texmex-frittata med färs vvdb.se
Texmex-frittata med färs och jalapeños

Texmex-frittata med färs är förvillande lik ugnspannkaka med rotfrukter - i alla fall till utseendet och utformningen. Frittatan är inte en pannkaka för det är inget mjöl i den, men i övrigt är den väldigt lik. Men där pannkakan inte riktigt stod stark och stolt, slår frittatan ner som en bomb av smak och glädje.

Ordet frittata betyder mer eller mindre "stekt" på italienska och maträtten är förvillande lik en hög omelett eller en quiche, förutom att den helt saknar pajskal. Det är en väldigt enkelt rätt att laga till - egentligen är det inget annat än rejält med äggstanning och stekt lök och köttfärs, kryddat med lök, vitlök, paprika och oregano.

Nästa gång jag gör detta recept skall jag dock se till att använda riktig vitlök istället för vitlökspulver. Pulvret räcker inte riktigt hela vägen. Dessutom är det säkert gott att ha i spiskummin - fattar inte att receptet inte innehåller det i sitt grundutförande. Ja, detta recept är ett sånt där man kan experimentera rätt mycket. Man kan väl egentligen ha i lite vad man vill. Har man inte så mycket färs hemma som behövs, kan man dryga ut det med bacon, skinka, tomat, broccoli eller ja, typ vad som helst.

Frugan är inte superförtjust i överdrivet stark mat, så jag följde inte tipset med att hacka ner jalapeños, utan lade mina ovanpå tillsammans med en klick gräddfil. Mums!

Förberedelsetid: 30-40 min
Portioner: 4
Points: 6 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Texmex-frittata med färs ingredienser/instruktioner

Texmex-frittata med färs: 150 g gul lök, 10 g rapsolja, 400 g nötfärs (10%), 36 g tomatpuré, 1 burk majs, 1 msk paprikapulver, 2 tsk vitlökspulver, 2 tsk lökpulver, 2 tsk chilipulver, 0.5 msk torkad oregano, 8 st ägg, 1 dl lättmjölk, 1 st salt & peppar

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och hacka lök. Hetta upp olja i en traktörpanna och stek löken mjuk. Tillsätt färs och bryn den några minuter. Blanda sedan ner tomatpuré, majs, paprikapulver, vitlökspulver, lökpulver, chilipulver och oregano. Smaka av med salt.
  3. Vispa ihop ägg och mjölk. Salta och peppra lätt. Häll äggstanningen över färsen och sätt in pannan i ugn. Tillaga ca 25 minuter tills den har stelnat.

Tips! Blanda några skivor hackade inlagda jalapeños i färsen innan du häller på äggstanningen. Toppa med färsk koriander och servera med en klick gräddfil.

Näringsvärden per portion texmex-frittata med färs

Energi 1759.3 kJ / 420.5 kcal
Fett
varav mättat fett
26
8.4
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
9.2
5.5
2
Protein 37.2

Vad tycker du om texmex-frittata med färs?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.